Optimización del método de extracción de flavonoides totales de las flores de Cordia lutea Lam. “Flor de overo”

Descripción del Articulo

The present report consisted in determining the optimal method of extraction of total flavonoids from the flowers of Cordia lutea Lam. "Flower of overo" collected from the district of Cormot, province of Gran Chimú. The flowers of Cordia lutea Lam were collected. "Flower of overo"...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Valdiviezo Campos, Juan Ernesto
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2017
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/8009
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/8009
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Extracción, Flavonoides Totales, Cordia lútea Lam
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description The present report consisted in determining the optimal method of extraction of total flavonoids from the flowers of Cordia lutea Lam. "Flower of overo" collected from the district of Cormot, province of Gran Chimú. The flowers of Cordia lutea Lam were collected. "Flower of overo" in the flowering season during the month of February - March, which were subjected to cleaning, selection, stabilization, spraying, screening and storage. The extraction of extracts was then carried out by different methods of extraction. From the extracts the total flavonoids were obtained, the total flavonoids were quantified by UV-visible spectrophotometry obtaining the results expressed as Quercetin. The optimum total flavonoid yield of flowers of Cordia lutea Lam. Was extracted by Soxhlet, obtaining a percentage of 2.42 ± 0.0012%
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spelling Ruiz Reyes, Segundo GuillermoValdiviezo Campos, Juan Ernesto2017-07-03T15:33:42Z2017-07-03T15:33:42Z2017-06https://hdl.handle.net/20.500.14414/8009The present report consisted in determining the optimal method of extraction of total flavonoids from the flowers of Cordia lutea Lam. "Flower of overo" collected from the district of Cormot, province of Gran Chimú. The flowers of Cordia lutea Lam were collected. "Flower of overo" in the flowering season during the month of February - March, which were subjected to cleaning, selection, stabilization, spraying, screening and storage. The extraction of extracts was then carried out by different methods of extraction. From the extracts the total flavonoids were obtained, the total flavonoids were quantified by UV-visible spectrophotometry obtaining the results expressed as Quercetin. The optimum total flavonoid yield of flowers of Cordia lutea Lam. Was extracted by Soxhlet, obtaining a percentage of 2.42 ± 0.0012%El presente informe consistió en determinar el óptimo método de extracción de flavonoides totales a partir de las flores de Cordia lutea Lam. “Flor de overo” recolectadas del distrito de Cormot, provincia de Gran Chimú. Se recolectó las flores de Cordia lutea Lam. “Flor de overo” en la época de floración durante el mes Febrero - Marzo, las que fueron sometidas a limpieza, selección, estabilización, pulverización, tamizaje y almacenamiento. Luego se procedió por diferentes métodos de extracción la obtención de los extractos. A partir de los extractos se obtuvo los flavonoides totales, se cuantificó los flavonoides totales mediante espectrofotometría UV- visible obteniendo los resultados expresados como Quercetina. El óptimo rendimiento de flavonoides totales de las flores de Cordia lutea Lam. fue mediante extracción por Soxhlet, obteniéndose un porcentaje de 2.42 ± 0.0012 %TesisspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUExtracción, Flavonoides Totales, Cordia lútea LamOptimización del método de extracción de flavonoides totales de las flores de Cordia lutea Lam. “Flor de overo”info:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUTítulo ProfesionalQuímico FarmacéuticoFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BIoquímicaORIGINALValdiviezo Campos Juan Ernesto.pdfValdiviezo Campos Juan Ernesto.pdfapplication/pdf1132314https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/f3c9f8c4-09e9-4807-bba8-3a2cb90d3a6d/downloadbd00c37ca7af488c964cc2ecff9c4711MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/f582144e-45bc-4f29-8fde-7202a2201862/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/8009oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/80092017-11-15 12:18:36.228http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.peTk9URTogUExBQ0UgWU9VUiBPV04gTElDRU5TRSBIRVJFClRoaXMgc2FtcGxlIGxpY2Vuc2UgaXMgcHJvdmlkZWQgZm9yIGluZm9ybWF0aW9uYWwgcHVycG9zZXMgb25seS4KCk5PTi1FWENMVVNJVkUgRElTVFJJQlVUSU9OIExJQ0VOU0UKCkJ5IHNpZ25pbmcgYW5kIHN1Ym1pdHRpbmcgdGhpcyBsaWNlbnNlLCB5b3UgKHRoZSBhdXRob3Iocykgb3IgY29weXJpZ2h0Cm93bmVyKSBncmFudHMgdG8gRFNwYWNlIFVuaXZlcnNpdHkgKERTVSkgdGhlIG5vbi1leGNsdXNpdmUgcmlnaHQgdG8gcmVwcm9kdWNlLAp0cmFuc2xhdGUgKGFzIGRlZmluZWQgYmVsb3cpLCBhbmQvb3IgZGlzdHJpYnV0ZSB5b3VyIHN1Ym1pc3Npb24gKGluY2x1ZGluZwp0aGUgYWJzdHJhY3QpIHdvcmxkd2lkZSBpbiBwcmludCBhbmQgZWxlY3Ryb25pYyBmb3JtYXQgYW5kIGluIGFueSBtZWRpdW0sCmluY2x1ZGluZyBidXQgbm90IGxpbWl0ZWQgdG8gYXVkaW8gb3IgdmlkZW8uCgpZb3UgYWdyZWUgdGhhdCBEU1UgbWF5LCB3aXRob3V0IGNoYW5naW5nIHRoZSBjb250ZW50LCB0cmFuc2xhdGUgdGhlCnN1Ym1pc3Npb24gdG8gYW55IG1lZGl1bSBvciBmb3JtYXQgZm9yIHRoZSBwdXJwb3NlIG9mIHByZXNlcnZhdGlvbi4KCllvdSBhbHNvIGFncmVlIHRoYXQgRFNVIG1heSBrZWVwIG1vcmUgdGhhbiBvbmUgY29weSBvZiB0aGlzIHN1Ym1pc3Npb24gZm9yCnB1cnBvc2VzIG9mIHNlY3VyaXR5LCBiYWNrLXVwIGFuZCBwcmVzZXJ2YXRpb24uCgpZb3UgcmVwcmVzZW50IHRoYXQgdGhlIHN1Ym1pc3Npb24gaXMgeW91ciBvcmlnaW5hbCB3b3JrLCBhbmQgdGhhdCB5b3UgaGF2ZQp0aGUgcmlnaHQgdG8gZ3JhbnQgdGhlIHJpZ2h0cyBjb250YWluZWQgaW4gdGhpcyBsaWNlbnNlLiBZb3UgYWxzbyByZXByZXNlbnQKdGhhdCB5b3VyIHN1Ym1pc3Npb24gZG9lcyBub3QsIHRvIHRoZSBiZXN0IG9mIHlvdXIga25vd2xlZGdlLCBpbmZyaW5nZSB1cG9uCmFueW9uZSdzIGNvcHlyaWdodC4KCklmIHRoZSBzdWJtaXNzaW9uIGNvbnRhaW5zIG1hdGVyaWFsIGZvciB3aGljaCB5b3UgZG8gbm90IGhvbGQgY29weXJpZ2h0LAp5b3UgcmVwcmVzZW50IHRoYXQgeW91IGhhdmUgb2J0YWluZWQgdGhlIHVucmVzdHJpY3RlZCBwZXJtaXNzaW9uIG9mIHRoZQpjb3B5cmlnaHQgb3duZXIgdG8gZ3JhbnQgRFNVIHRoZSByaWdodHMgcmVxdWlyZWQgYnkgdGhpcyBsaWNlbnNlLCBhbmQgdGhhdApzdWNoIHRoaXJkLXBhcnR5IG93bmVkIG1hdGVyaWFsIGlzIGNsZWFybHkgaWRlbnRpZmllZCBhbmQgYWNrbm93bGVkZ2VkCndpdGhpbiB0aGUgdGV4dCBvciBjb250ZW50IG9mIHRoZSBzdWJtaXNzaW9uLgoKSUYgVEhFIFNVQk1JU1NJT04gSVMgQkFTRUQgVVBPTiBXT1JLIFRIQVQgSEFTIEJFRU4gU1BPTlNPUkVEIE9SIFNVUFBPUlRFRApCWSBBTiBBR0VOQ1kgT1IgT1JHQU5JWkFUSU9OIE9USEVSIFRIQU4gRFNVLCBZT1UgUkVQUkVTRU5UIFRIQVQgWU9VIEhBVkUKRlVMRklMTEVEIEFOWSBSSUdIVCBPRiBSRVZJRVcgT1IgT1RIRVIgT0JMSUdBVElPTlMgUkVRVUlSRUQgQlkgU1VDSApDT05UUkFDVCBPUiBBR1JFRU1FTlQuCgpEU1Ugd2lsbCBjbGVhcmx5IGlkZW50aWZ5IHlvdXIgbmFtZShzKSBhcyB0aGUgYXV0aG9yKHMpIG9yIG93bmVyKHMpIG9mIHRoZQpzdWJtaXNzaW9uLCBhbmQgd2lsbCBub3QgbWFrZSBhbnkgYWx0ZXJhdGlvbiwgb3RoZXIgdGhhbiBhcyBhbGxvd2VkIGJ5IHRoaXMKbGljZW5zZSwgdG8geW91ciBzdWJtaXNzaW9uLgo=
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