Evaluación sensorial y físicoquímica de panes con sustitución de la harina de trigo (Triticum aestivum) por HARINAS DE MAÍZ (Zea mays) y PAPA (Solanum tuberosum)
Descripción del Articulo
It was realized the sensorial evaluation and were studied the chemical composition and nutritional value of iron-fortified bread, with partial replacement of 10% of its wheat flour content by potato and corn flour, obtaining a bread with soft texture, palatable and very good acceptability for childr...
| Autores: | , , , , |
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2013 |
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe:article/9960 |
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/9960 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Solanum tuberosum Zea mays fortification of bread partial flour substitution fortificación del pan sustitución parcial de harinas |
| Sumario: | It was realized the sensorial evaluation and were studied the chemical composition and nutritional value of iron-fortified bread, with partial replacement of 10% of its wheat flour content by potato and corn flour, obtaining a bread with soft texture, palatable and very good acceptability for children of school age. The elaborated bread contains protein 13,10%; fat 9,80% and carbohydrates 50,32%, with an energy value of 341,88 kcal/100 g and an iron content 10,13 mg/100 g, that satisfies the recommended dietary allowance of iron for schoolchildren. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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