Oxidative stability of sacha inchi oils (Plukenetia Huayllabambana and Plukenetia Volubilis) and their importance in the food industry

Descripción del Articulo

This work aims to determine the oxidative stability of sacha inchi oils(Plukenetia huayllabambana and Plukenetia volubilis), both non-microencapsulated and microencapsulated with different wall materials, using the Rancimat method at 70, 80, 90 and 100 oC, and the linear extrapolation technique base...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Chasquibol, Nancy, Iparraguirre, Karen, Huamán, José, Alarcón, Rafael
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2020
Institución:Universidad de Lima
Repositorio:Revistas - Universidad de Lima
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistas.ulima.edu.pe:article/4922
Enlace del recurso:https://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/4922
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:sacha inchi oil
oxidative stability
microcapsules
Rancimat method
shelf life of sacha inchi oils
aceite de sacha inchi
estabilidad oxidativa
método Rancimat
microcápsulas
vida útil de aceites de sacha inchi
Descripción
Sumario:This work aims to determine the oxidative stability of sacha inchi oils(Plukenetia huayllabambana and Plukenetia volubilis), both non-microencapsulated and microencapsulated with different wall materials, using the Rancimat method at 70, 80, 90 and 100 oC, and the linear extrapolation technique based on induction periods. Shelf-life values were estimated ​​at 25 °C. The following physical and chemical analysis were carried out: acidity level, peroxide index, oxidative stability and humidity.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).