EFFECT OF TAIL CUTTING AND GUARD TIME ON THE PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS OF PISCO GRAPE ITALY
Descripción del Articulo
The present study was designed to assess the influence of tail docking and saves time on thephysicochemical characteristics of the grape pisco Italy; for this purpose, during distillationtail cuts 13, 23 and 33 degrees of alcohol (° GL), to subsequently store them for a period of0 separated; 1,5 and...
Autores: | , , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2016 |
Institución: | Sociedad Química del Perú |
Repositorio: | Revista de la Sociedad Química del Perú |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/39 |
Enlace del recurso: | http://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/39 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Grape-Italy pisco cut tail and guard time Uva-Italia corte cola y tiempo de guarda |
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EFFECT OF TAIL CUTTING AND GUARD TIME ON THE PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS OF PISCO GRAPE ITALYEFECTO DEL CORTE DE COLA Y TIEMPO DE GUARDA SOBRE LAS CARACTERÍSTICAS FISICOQUÍMICAS DEL PISCO DE UVA ITALIAHuamán Castilla, Nils L.Reaño García, Geraldine F.Allcca Alca, Erik E.Grape-Italypiscocut tail and guard timeUva-Italiapiscocorte cola y tiempo de guardaThe present study was designed to assess the influence of tail docking and saves time on thephysicochemical characteristics of the grape pisco Italy; for this purpose, during distillationtail cuts 13, 23 and 33 degrees of alcohol (° GL), to subsequently store them for a period of0 separated; 1,5 and 3 months (guard time). Analysis: alcoholic, furfural, aldehydes, aceticacid, higher alcohols and methyl alcohol, showed a direct relationship with the tail cutting and reverse ° GL with the guard time values of 43.87 to 52.47 mg/100ml and from 43.63 to52.27 mg / 100ml respectively; the acetaldehyde content is not influenced by cutting tail;however longer keeps greater the concentration of 5,2 to 4,56 mg/100ml, the acetic acidcontent shows a direct relationship with the tail cutting and guard time values 32,80 to 20,77 mg / 100ml; opposite effect happens with methyl alcohol content and higher alcohols asa longer keeps such content will be lower with values between 10.03 to 15.80 mg/100 mland 206.3 to 200.1 mg / 100ml respectively; All these changes are due to the processes ofoxidation and reduction as well as the influence of tail docking and saves time.El presente trabajo tuvo por finalidad evaluar la influencia del corte de cola y tiempo deguarda sobre las características fisicoquímicas del pisco de uva Italia; para tal fin, durantela destilación se separó cortes de cola de 13, 23 y 33 grados alcohólicos (°GL), paraposteriormente almacenarlos por un periodo de 0; 1,5 y 3 meses (tiempo de guarda). Losanálisis de: grados alcohólicos, furfural, aldehídos, ácido acético, alcoholes superiores yalcohol metílico, mostraron una relación directa del corte de cola con los °GL e inversa conel tiempo de guarda con valores de 43,87 a 52,47 mg/100ml y 43,63 a 52,27 mg/100ml,respectivamente; el contenido de acetaldehído no es influenciado por el corte de cola; sinembargo a mayor tiempo de guarda mayor es la concentración de 5,2 a 4,56 mg/100ml, elcontenido de ácido acético muestra una relación directa con el corte de cola y tiempo deguarda con valores de 32,80 a 20,77 mg/100ml; efecto contrario sucede con el contenidode alcohol metílico y alcoholes superiores ya que a mayor tiempo de guarda menor serándichos contenidos con valores entre 10,03 – 15,80 mg/100ml y 206,3 – 200,1 mg/100mlrespectivamente; todos estos cambios se deben a las procesos de oxidación y reducción asícomo a la influencia del corte de cola y tiempo de guarda.Sociedad Química del Perú2016-03-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontexttextoapplication/pdfhttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/3910.37761/rsqp.v82i1.39Revista de la Sociedad Química del Perú; Vol. 82 Núm. 1 (2016): Revista de la Sociedad Química del Perú; 3 - 14Journal of the Chemical Society of Peru; Vol. 82 No. 1 (2016): Journal of Sociedad Química del Perú; 3 - 142309-87401810-634X10.37761/rsqp.v82i1reponame:Revista de la Sociedad Química del Perúinstname:Sociedad Química del Perúinstacron:SQPspahttp://revistas.sqperu.org.pe/index.php/revistasqperu/article/view/39/3220152015Derechos de autor 2016 Sociedad Química del Perúhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:rsqp.revistas.sqperu.org.pe:article/392020-02-28T07:00:53Z |
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The present study was designed to assess the influence of tail docking and saves time on thephysicochemical characteristics of the grape pisco Italy; for this purpose, during distillationtail cuts 13, 23 and 33 degrees of alcohol (° GL), to subsequently store them for a period of0 separated; 1,5 and 3 months (guard time). Analysis: alcoholic, furfural, aldehydes, aceticacid, higher alcohols and methyl alcohol, showed a direct relationship with the tail cutting and reverse ° GL with the guard time values of 43.87 to 52.47 mg/100ml and from 43.63 to52.27 mg / 100ml respectively; the acetaldehyde content is not influenced by cutting tail;however longer keeps greater the concentration of 5,2 to 4,56 mg/100ml, the acetic acidcontent shows a direct relationship with the tail cutting and guard time values 32,80 to 20,77 mg / 100ml; opposite effect happens with methyl alcohol content and higher alcohols asa longer keeps such content will be lower with values between 10.03 to 15.80 mg/100 mland 206.3 to 200.1 mg / 100ml respectively; All these changes are due to the processes ofoxidation and reduction as well as the influence of tail docking and saves time. |
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