Chemical reactions in beer
Descripción del Articulo
Beer is a complex alcoholic beverage made from barley (malt), hops, water and yeast. Chemically, beer can be considered as a water-ethanol solution with an acid pH (pH around 4.2) which contains hundreds of dissolvedmolecules. Thermodynamically, a bottle of beer is a closed system and will thus stri...
Autor: | |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Pontificia Universidad Católica del Perú |
Repositorio: | Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perú |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:revistaspuc:article/20105 |
Enlace del recurso: | http://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/20105 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Beer Brewing Chemical Composition Reactions Stability Cerveza Elaboración de Cerveza Reacciones Composición Química |
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Chemical reactions in beerReacciones químicas en la cervezaMorales-Toyo, MiguelBeerBrewingChemical CompositionReactionsStabilityCervezaElaboración de CervezaReaccionesComposición QuímicaBeer is a complex alcoholic beverage made from barley (malt), hops, water and yeast. Chemically, beer can be considered as a water-ethanol solution with an acid pH (pH around 4.2) which contains hundreds of dissolvedmolecules. Thermodynamically, a bottle of beer is a closed system and will thus strive to reach a status of minimal energy and maximal entropy. Consequently, molecules can undergo different reactions and change their chemical composition during storage. Moreover degradation of molecules to concentrations below the flavour threshold may cause loss of initial fresh beer flavours. In this article, we discussed the fundamental reactionsin beer and their mechanisms from brewing to storage.La cerveza es una bebida alcohólica compleja elaborada con cebada (malta), lúpulo, agua y levadura. Químicamente, la cerveza puede considerarse como una solución de agua-etanol con un pH ácido (pH alrededor de 4,2) que contiene cientos de moléculas disueltas. Termodinámicamente, una botella de cerveza es un sistema cerrado que se esforzará por alcanzar un estado de energía mínima y de entropía máxima. En consecuencia, las moléculas pueden experimentar diferentes reacciones y cambiar su composición química durante el almacenamiento. Además,la degradación de las moléculas a concentraciones por debajo del umbral del sabor puede causar la pérdida de los sabores iniciales de la cerveza fresca. En este artículo discutimos las reacciones fundamentales y sus mecanismos en la cerveza desde su elaboración hasta su almacenamiento.Pontificia Universidad Católica del Perú2018-07-23info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/20105Revista de Química; Vol. 32 Núm. 1 (2018); 4-112518-28031012-3946reponame:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perúinstname:Pontificia Universidad Católica del Perúinstacron:PUCPspahttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/20105/20112Derechos de autor 2018 Revista de Químicahttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistaspuc:article/201052022-02-08T16:01:33Z |
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