Microstructure elements affect the mass transfer in foods: The case of convective drying and rehydration of pumpkin

Descripción del Articulo

The authors are grateful to the São Paulo Research Foundation (FAPESP, Brazil) for funding the project nº 2016/18052-5; to the National Council for Scientific and Technological Development (CNPq, Brazil) for funding the project nº 401004/2014-7; and to Cienciactiva for the M.L. Rojas Ph.D. scholarsh...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Rojas M.L., Augusto P.E.D.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2018
Institución:Consejo Nacional de Ciencia Tecnología e Innovación
Repositorio:CONCYTEC-Institucional
Lenguaje:inglés
OAI Identifier:oai:repositorio.concytec.gob.pe:20.500.12390/694
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12390/694
https://doi.org/10.1016/j.lwt.2018.03.031
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Xylem vessels
Biological materials
Cylinders (shapes)
Deformation
Flow of water
Hydraulics
Mass transfer
Microstructure
Shrinkage
Thermal processing (foods)
X ray analysis
Equilibrium moisture
Food drying
Intensity histograms
Kinetics and mechanism
Microstructural elements
Microstructure elements
Water flows
Drying
https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.04.01
Descripción
Sumario:The authors are grateful to the São Paulo Research Foundation (FAPESP, Brazil) for funding the project nº 2016/18052-5; to the National Council for Scientific and Technological Development (CNPq, Brazil) for funding the project nº 401004/2014-7; and to Cienciactiva for the M.L. Rojas Ph.D. scholarship (CONCYTEC, Peru; Contract 087-2016-FONDECYT), from the ‘‘Consejo Nacional de Ciencia, Tecnología e Innovación Tecnológica”. The authors are also grateful to the “Laboratório de Análise de Imagens” (LPV-ESALQ/USP) for the support and facilities for X-ray analysis.
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