Prebiotic effects of yacon (Smallanthus sonchifolius Poepp. & Endl), a source of fructooligosaccharides and phenolic compounds with antioxidant activity

Descripción del Articulo

The authors thank Marco Ibarra-Castro, Ana Carrasco and Adelayda Pardo for their technical assistance. Dr. Carlos Arbizu from the International Potato Center (CIP), Lima - Perú, is kindly acknowledged for provision of the 35 yacon accessions. This work was supported by the Consejo Nacional de Cienci...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Campos D., Betalleluz-Pallardel I., Chirinos R., Aguilar-Galvez A., Noratto G., Pedreschi R.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2012
Institución:Consejo Nacional de Ciencia Tecnología e Innovación
Repositorio:CONCYTEC-Institucional
Lenguaje:inglés
OAI Identifier:oai:repositorio.concytec.gob.pe:20.500.12390/685
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.12390/685
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.05.088
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Yacon
Accessions
Antioxidant activities
Fructo-oligosaccharides
Phenolic compounds
Smallanthus sonchifolius
Agents
Bacilli
Plants (botany)
Tissue
Phenols
antioxidant
chlorogenic acid
fructose oligosaccharide
inulin
nutraceutical
phenol derivative
prebiotic agent
short chain fatty acid
https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#3.04.01
Descripción
Sumario:The authors thank Marco Ibarra-Castro, Ana Carrasco and Adelayda Pardo for their technical assistance. Dr. Carlos Arbizu from the International Potato Center (CIP), Lima - Perú, is kindly acknowledged for provision of the 35 yacon accessions. This work was supported by the Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología (CONCYTEC), Perú.
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