Impact Of The Program My Friend Iron on the nutritional lifestyle to prevent anemia
Descripción del Articulo
Objective: Determine the impact of the program “My Friend Iron” on the nutritional lifestyle to prevent anemia among the students of Human Nutrition at the Universidad Peruana Union, Lima 2006.Methodology: The design of the research was pre-experimental because it worked with a group ofstudents who...
| Autor: | |
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2019 |
| Institución: | Universidad Peruana Unión |
| Repositorio: | Revista UPEU - Revista Científica de Ciencias de la Salud |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/40 |
| Enlace del recurso: | https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/RCCS/article/view/40 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Impact of the educational program, change in attitudes, nutritional lifestyle, prevention of anemia. Impacto del programa educativo, Cambio de actitudes, Estilo de vida alimentario, Prevención de la anemia. |
| Sumario: | Objective: Determine the impact of the program “My Friend Iron” on the nutritional lifestyle to prevent anemia among the students of Human Nutrition at the Universidad Peruana Union, Lima 2006.Methodology: The design of the research was pre-experimental because it worked with a group ofstudents who submitted a questionnaire before and after the intervention program “My Friend Iron”.Results: After the application of the program “My Friend Iron,” 60,7% of the students obtained agood level of understanding, 28,6% an excellent level of understanding, and only 10,7% a regular level ofunderstanding about the theme concerned. The 100% of the students presented positive attitudes in relation to the prevention of anemia, 78,6% practiced a healthy nutritional lifestyle, 14,3% a not very healthynutritional lifestyle, and only 7,1% practiced an unhealthy nutritional lifestyle.Conclusion: The program “My Friend Iron”, had a positive impact on the nutritional lifestyle to prevent anemia in the students of Human Nutrition at the Universidad Peruana Union |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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