Mejoramiento de las propiedades Microestructurales, Físicas y Mecánicas de Matrices Poliméricas

Descripción del Articulo

In front of the environmental problems originated by the excessive use of plastics the oil-based products, the biopolymers rise like a sustainable alternative. However, your properties physical mechanics and water barriers are deficient, which is why such like the chemical modification of starch, ad...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Viviano Agreda, Elmer Walter
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2019
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/11407
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/11407
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:biopolímeros
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description In front of the environmental problems originated by the excessive use of plastics the oil-based products, the biopolymers rise like a sustainable alternative. However, your properties physical mechanics and water barriers are deficient, which is why such like the chemical modification of starch, addition of materials of reinforcement and mixture of biodegradable polymers have studied improving methods themselves. The chemical modifications of bigger impact are esterification, oxidation and etherification or hidroxipropilation. Inside the materials of reinforcement more used they are additives and agents of nucleation, natural fibers and nanorefuerzos inside of the ones that they have the nanoarcillas and nanocelluloses. In relation to the mixtures polymeric starch, the granular starch, copolymers compounds of graft of starch, starch the thermoplastic and foams of starch expanded have set for themselves as an emerging alternative. The following revision sought to compile grounds and works accomplished in this item princiapal with chemical modifications of starch.
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spelling Siche Jara, Raúl BenitoViviano Agreda, Elmer Walter2019-02-06T18:05:42Z2019-02-06T18:05:42Z2019https://hdl.handle.net/20.500.14414/11407In front of the environmental problems originated by the excessive use of plastics the oil-based products, the biopolymers rise like a sustainable alternative. However, your properties physical mechanics and water barriers are deficient, which is why such like the chemical modification of starch, addition of materials of reinforcement and mixture of biodegradable polymers have studied improving methods themselves. The chemical modifications of bigger impact are esterification, oxidation and etherification or hidroxipropilation. Inside the materials of reinforcement more used they are additives and agents of nucleation, natural fibers and nanorefuerzos inside of the ones that they have the nanoarcillas and nanocelluloses. In relation to the mixtures polymeric starch, the granular starch, copolymers compounds of graft of starch, starch the thermoplastic and foams of starch expanded have set for themselves as an emerging alternative. The following revision sought to compile grounds and works accomplished in this item princiapal with chemical modifications of starch.Frente a los problemas medioambientales originados por el uso excesivo de materiales plásticos derivados del petróleo, los biopolímeros surgen como una alternativa sostenible. Sin embargo, sus propiedades fisicomecánicas y barreras de agua son deficientes, por lo que se han estudiado métodos de mejora tales como la modificación química del almidón, adición de materiales de refuerzo y mezcla de polímeros biodegradables. Las modificaciones químicas de mayor impacto son la esterificación, oxidación y eterificación o hidroxipropilación. Dentro de los materiales de refuerzo más utilizados son aditivos y agentes de nucleación, fibras naturales y nanorefuerzos dentro de los cuales se tienen las nanoarcillas y nanocelulosas. Respecto a las mezclas almidón polímero, los compuestos de almidón granular, copolímeros de injerto de almidón, almidón termoplástico y espumas de almidón expandidas se han propuesto como una alternativa emergente. La siguiente revisión buscó recopilar los fundamentos y trabajos realizados en este rubro princiapalmente con modificaciones químicas del almidón.TesisspaUniversidad Nacional de TrujilloTAGI;697SUNEDUinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUbiopolímerospropiedadesfisicomecanicasmétodosalmidonpolímerosMejoramiento de las propiedades Microestructurales, Físicas y Mecánicas de Matrices Poliméricasinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTitulo ProfesionalIngeniero AgroindustrialAgroindustrialUniversidad Nacional de Trujillo .Facultad de Ciencias AgropecuariasORIGINALVIVIANO AGREDA Elmer Walter.pdfVIVIANO AGREDA Elmer Walter.pdfapplication/pdf1457356https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/a66ecd4a-c3bb-4d4f-b68e-588f3df4a116/download3e2de17c1629423d09b4df9b1c7e0674MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/5ce8d290-20a1-4e3d-8709-567a742d50b1/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/11407oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/114072023-08-03 14:04:06.469http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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