Cuantificación de flavonoides totales y taninos presentes en el decocto e infuso de hojas de thea sinensis l. “té” verde y negro”

Descripción del Articulo

The present research was designed to spectrophotometric quantification of total flavonoids and tannins sinensis L. Tea "Green Tea". Green Tea boxes were purchased in the enclosure Trujillo. The quantification of total flavonoids was performed by the method described by Kostennikova Z. adap...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Acevedo Chuñuca, Elizabeth, De la Cruz Monzón, María Rosmery
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2011
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/4454
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/4454
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Espectrofotometría, Liofilizado tea sinensis l. “te verde”, Taninos, Cuantificación, Flavonoides
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description The present research was designed to spectrophotometric quantification of total flavonoids and tannins sinensis L. Tea "Green Tea". Green Tea boxes were purchased in the enclosure Trujillo. The quantification of total flavonoids was performed by the method described by Kostennikova Z. adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT and expressed as mg of quercetin / g of Thea sinensis L. It was found that the highest percentage to decoct green tea 1.6%, and the lowest percentage was 1.12% in black tea infused. The quantification of tannins was determined by spectrophotometry using the method Tungsten-molybdic-phosphoric adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT, found that the highest percentage of black tea to decoct with 21.68% and the lowest percentage was 0.23% in the infused green tea. The results were evaluated by t-student test, using a significance level of 95% (P <0.05), it was determined that there are significant differences
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spelling Venegas Casanova, Edmundo ArturoAcevedo Chuñuca, ElizabethDe la Cruz Monzón, María Rosmery2016-11-03T22:58:49Z2016-11-03T22:58:49Z2011https://hdl.handle.net/20.500.14414/4454The present research was designed to spectrophotometric quantification of total flavonoids and tannins sinensis L. Tea "Green Tea". Green Tea boxes were purchased in the enclosure Trujillo. The quantification of total flavonoids was performed by the method described by Kostennikova Z. adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT and expressed as mg of quercetin / g of Thea sinensis L. It was found that the highest percentage to decoct green tea 1.6%, and the lowest percentage was 1.12% in black tea infused. The quantification of tannins was determined by spectrophotometry using the method Tungsten-molybdic-phosphoric adapted by the department of Pharmacognosy, Faculty of Pharmacy and Biochemistry of the UNT, found that the highest percentage of black tea to decoct with 21.68% and the lowest percentage was 0.23% in the infused green tea. The results were evaluated by t-student test, using a significance level of 95% (P <0.05), it was determined that there are significant differencesEl presente trabajo de investigación estuvo orientado a la cuantificación espectrofotométrica de los flavonoides totales y taninos de Tea sinensis L. “te verde”. Las cajas de té verde fueron compradas en el cercado Trujillo. La cuantificación de los flavonoides totales se realizó por el método descrito por Kostennikova Z. adaptado en la cátedra de Farmacognosia de la Facultad de Farmacia y Bioquímica de la U.N.T., expresándose como mg de Quercitina/g de Thea sinensis L. Se encontró que el mayor porcentaje correspondió al decocto de té verde con un 1.6 %, y el de menor porcentaje fue de 1.12 % en el infuso de té negro. La cuantificación de taninos se realizó por espectrofotometría mediante el método Tungsto-molibdico-fosforico adaptado en la cátedra de Farmacognosia de la Facultad de Farmacia y Bioquímica de la U.N.T., encontrándose que el mayor porcentaje correspondió al decocto de té negro con un 21.68 %, y el de menor porcentaje fue de 0.23 % en el infuso de té verde. Los resultados obtenidos fueron evaluados mediante la prueba de t-student, utilizando un nivel de significancia del 95% (P< 0.05), se determinó que existe diferencia significativaspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUEspectrofotometría, Liofilizado tea sinensis l. “te verde”, Taninos, Cuantificación, FlavonoidesCuantificación de flavonoides totales y taninos presentes en el decocto e infuso de hojas de thea sinensis l. “té” verde y negro”info:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUQuímico FarmacéuticoFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BioquimicaORIGINALAcevedo Chuñuca Elizabeth.pdfAcevedo Chuñuca Elizabeth.pdfapplication/pdf1805278https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/45a3e211-089e-433d-b626-ec9b0b8e9550/download744fcd1e1f4307a33558583ba36b314fMD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/a89b5995-8d51-4fb8-9287-05f7791586a9/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/4454oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/44542019-08-09 12:23:10.867http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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