Propuesta de un plan de negocios para la producción y comercialización de torta en el Distrito de Trujillo

Descripción del Articulo

The main objective of this thesis is to develop a market study that investigates assess the commercial and economic feasibility of a business plan for the production and marketing of cakes in the district of Trujillo, through description and explanation of its development, implementation and its res...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Huanca Chayguaque, Katherin Liseth
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2017
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/7495
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/7495
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:producción, comercialización, Plan de negocios, torta.
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description The main objective of this thesis is to develop a market study that investigates assess the commercial and economic feasibility of a business plan for the production and marketing of cakes in the district of Trujillo, through description and explanation of its development, implementation and its results. The methodology I was used is the description of the business idea; formulation of a marketing plan; analysis of an operating plan; description of the administrative structure; Description of financial management and economic evaluation of the project. Rigorous information was collected and orderly manner, this involves recording and collecting data on the local environment. To this it was applied as a tool to the survey, which gave us a perspective of our target market; buying habits and consumer brand loyalty and purchase locations and allowed to get a glimpse of how customers react to new product. It was possible to determine the demand of cakes in the district of Trujillo, identify points for product distribution and marketing possible price. In addition, an advertising and promotion plan that allows positioning the brand in the market developed trujillano. Finally it was concluded that there is a great demand for cakes in the district of Trujillo, since the financial evaluation results: VAN E= S/. 722,627.72 and the TIR E= 330,71%. It is considered a viable and profitable business despite the growing presence of establishments that produce and market this product be based on the diet of trujillanos and with great acceptance.
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To this it was applied as a tool to the survey, which gave us a perspective of our target market; buying habits and consumer brand loyalty and purchase locations and allowed to get a glimpse of how customers react to new product. It was possible to determine the demand of cakes in the district of Trujillo, identify points for product distribution and marketing possible price. In addition, an advertising and promotion plan that allows positioning the brand in the market developed trujillano. Finally it was concluded that there is a great demand for cakes in the district of Trujillo, since the financial evaluation results: VAN E= S/. 722,627.72 and the TIR E= 330,71%. It is considered a viable and profitable business despite the growing presence of establishments that produce and market this product be based on the diet of trujillanos and with great acceptance.El objetivo principal de la presente tesis es desarrollar un estudio de mercado que indaga evaluar la factibilidad comercial y económica de un plan de negocios para la producción y comercialización de tortas en el distrito de Trujillo, mediante la descripción y explicación de su desarrollo, su ejecución y sus resultados obtenidos. La metodología que se utilizo es la descripción de la idea de negocio; formulación de un plan de mercadeo; análisis de un plan operativo; descripción de la estructura administrativa; descripción de la gestión financiera y la evaluación económica del proyecto. Se recogió información de forma rigurosa y ordenada, esto involucra registrar y recolectar datos en el entorno local. Para ello se aplicó como herramienta la encuesta, la cual nos dio una perspectiva de nuestro mercado destino; hábitos de compra y consumo, fidelidad de marca y lugares de compra y permitió obtener una visión de la manera en que los clientes reaccionan frente al producto nuevo. Se logró determinar la demanda existente de tortas en el distrito de Trujillo, identificar los puntos para la distribución del producto, así como su posible precio de comercialización. Adicionalmente se desarrolló un plan de publicidad y promoción que permita posicionar la marca en el mercado trujillano. Finalmente se concluyó que existe una gran demanda de tortas en el distrito de Trujillo, ya que la evaluación financiera da como resultado: el VAN Económico = S/. 722,627.72 y la TIR Económico = 330,71%. Por lo que se considera un negocio viable y rentable a pesar de la creciente existencia de establecimientos que producen y comercializan este producto, por ser base en la dieta de los trujillanos y con gran aceptación.TesisspaUniversidad Nacional de TrujilloTAGI;521SUNEDUinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUproducción, comercialización, Plan de negocios, torta.Propuesta de un plan de negocios para la producción y comercialización de torta en el Distrito de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTítulo ProfesionalIngeniero AgroindustrialIngeniería AgroindustrialUniversidad Nacional de Trujillo. 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