Optimización del Proceso de elaboración de Queque utilizando Harina de Moringa (moringa oleífera)
Descripción del Articulo
The object of this study was to develop a cake based on wheat flour by substituting wheat flour (Triticum aestivum) and Moringa flour (Moringa oleífera). A central composite rotational design (DCCR) of 22 including 4 axials and 3 plants are used; which allowed obtaining models that define the behavi...
Autor: | |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2017 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/9761 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/9761 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | moringa, optimización;, aceptabilidad, queque |
Sumario: | The object of this study was to develop a cake based on wheat flour by substituting wheat flour (Triticum aestivum) and Moringa flour (Moringa oleífera). A central composite rotational design (DCCR) of 22 including 4 axials and 3 plants are used; which allowed obtaining models that define the behavior of the independent variables of replacement percentage moringa flour (3 to 10%) and baking temperature (100 to 170 °C) than it was dependent overall acceptability. The only model with a highly significant (p < 0.05) was for the baking temperature by having a high coefficient of determination R2 of 91.13%, making it possible to build the response surfaces for this STATISTICA 7.0 software was used. General acceptability of optimal biscuit (score of 7.5 and 8) was obtained when substituted between 3 and 6.5% moringa flour and a temperature 135 °C bake a time of 30 minutes. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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