Escribimos recetas saludables
Descripción del Articulo
In accord to the provisions for the Education Faculty to the National University of Trujillo, in the Academic Grades and Titles to get the Bachelor’s degree in Elementary Education, I leave for consideration the present design to the activities learning in the communication area for the fourth eleme...
Autor: | |
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Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
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Lenguaje: | español |
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In accord to the provisions for the Education Faculty to the National University of Trujillo, in the Academic Grades and Titles to get the Bachelor’s degree in Elementary Education, I leave for consideration the present design to the activities learning in the communication area for the fourth elementary grade , called: "We write healthy recipes", considering that, as a teacher, I have the responsibility to offer students a formation for life ,developing the writing authentic competence and functional texts, from real situations. In this porpose, integrating and motivating, I hope, it represents a firm step in the strengthening to the students' written expression, a skill that will increase their success in the textual production, expecting from you - if it is the case - the guidelines that will strengthen my training in the service in the pedagogical practice. So much so that, in this research, theoretical and pedagogical support are integrated, resulting in systematization, considering that healthy eating implemented in recipes consumed by students in schools will improve the vitamin deficiency in their bodies, which will lead to improved learning. A well-nourished student, a successful student. |
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Garcia Panta, Rosa Elvira4/17/2023 13:244/17/2023 13:242018https://hdl.handle.net/20.500.14414/16781In accord to the provisions for the Education Faculty to the National University of Trujillo, in the Academic Grades and Titles to get the Bachelor’s degree in Elementary Education, I leave for consideration the present design to the activities learning in the communication area for the fourth elementary grade , called: "We write healthy recipes", considering that, as a teacher, I have the responsibility to offer students a formation for life ,developing the writing authentic competence and functional texts, from real situations. In this porpose, integrating and motivating, I hope, it represents a firm step in the strengthening to the students' written expression, a skill that will increase their success in the textual production, expecting from you - if it is the case - the guidelines that will strengthen my training in the service in the pedagogical practice. So much so that, in this research, theoretical and pedagogical support are integrated, resulting in systematization, considering that healthy eating implemented in recipes consumed by students in schools will improve the vitamin deficiency in their bodies, which will lead to improved learning. A well-nourished student, a successful student.En cumplimiento a lo dispuesto por la Facultad de Educación de la Universidad Nacional de Trujillo, en el reglamento de grados y títulos con el fin de obtener el título de licenciado en educación primaria, dejo a consideración el presente diseño de actividades de aprendizaje en el área de comunicación para el cuarto grado de educación primaria, denominado: “Escribimos recetas saludables”, considerando que, como maestra, tengo la responsabilidad de ofrecer a los estudiantes una formación para la vida ,desarrollando la competencia de la escritura de textos auténticos y funcionales, a partir de situaciones reales. En esta propuesta clara, integradora y motivadora, espero, represente un paso firme en el fortalecimiento de la expresión escrita de los estudiantes, habilidad que aumentará sus probabilidades de éxito en la producción textual, esperando de ustedes –si fuera el caso las orientaciones que fortalezcan mi formación en servicio de la práctica pedagógica. Tal es así que, en este trabajo, se integran el sustento teórico y el pedagógico, dando como resultado la sistematización, considerando que la alimentación saludable implementadas en recetas que consumen los estudiantes en las escuelas mejorará la deficiencia de vitaminas en el organismo de estos lo que conllevará a la mejora de los aprendizajes. Un estudiante bien alimentado, un estudiante exitoso.Trabajo de suficiencia profesionalspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional – UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUEducaciónEducación primariaNutriciónRedacciónEscribimos recetas saludablesinfo:eu-repo/semantics/otherTítulo ProfesionalLicenciada en Educación PrimariaEducación PrimariaUniversidad Nacional de Trujillo. Facultad de Educación y Ciencias de la ComunicaciónORIGINALGARCIA PANTA ROSA ELVIRA.pdfGARCIA PANTA ROSA ELVIRA.pdfapplication/pdf1601883https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/678f7e77-206c-4ca7-9bb4-2e1af13769a4/download617363f6cea03b86b081f8c6bb3672b2MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/73c45252-0172-4e26-acd0-1f28189daa3f/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/16781oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/167812024-04-21 12:21:26.823http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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 |
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