The technique of plasma gelation

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1. The plasma is gelled by the action of the broth "ML" , prepared from peptic digestion of milk and pork bellies . Two . Factors that time , amount of citrate or citrate plasma , influence the phenomenon of gelation . Three . Also the species and individual and pathological factors can in...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Colichón A., Héctor, Palacios, Enrique, Colichón Y., Alejandro
Formato: artículo
Fecha de Publicación:1964
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/5963
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/5963
Nivel de acceso:acceso abierto
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spelling The technique of plasma gelationLa técnica de la gelificación del plasmaColichón A., HéctorPalacios, EnriqueColichón Y., Alejandro1. The plasma is gelled by the action of the broth "ML" , prepared from peptic digestion of milk and pork bellies . Two . Factors that time , amount of citrate or citrate plasma , influence the phenomenon of gelation . Three . Also the species and individual and pathological factors can influence the Gelation of Plasma. April . That Streptococcus pyogenes , group A, human Gel liquefacta quickly and complete. Rabbit Gel liquefaction resists . May . That the Micrococcus pyogenes and Enterococcus ( Group D ) Gel slowly liquefactan partially or tubular shape ; Having strains or types that make full and quickly. 6. Pseudomonas aeruginosa that liquefactan Gel . 7. Bacillus anthracis liquefactan the gel and produce arborescences and gelatin, these being closely related to such colonial variation. 8. Staphylococci strains that are fast and complete rabbit gel are not as active for human Gel liquefaction . ( Table 8 B).1. Que el plasma se gelifica por la acción del Caldo "ML", preparado a base de digestión péptico de estómagos de cerdo y leche. 2. Que los factores tiempo, cantidad de citrato o plasma citratado, tienen influencia en el fenómeno de la gelificación. 3. Que también la especie y factores individuales y patológicos pueden influir en la Gelificación del Plasma. 4. Que el Streptococcus piógenes, grupo A, liquefacta el Gel humano en forma rápida y completa. El Gel de conejo es resistente a la liquefacción. 5. Que el Micrococcus piógenes y el Enterococo (Grupo D) liquefactan el Gel lentamente en forma parcial o tubular; habiendo cepas o tipos que lo hacen en forma completa y rápida. 6. Que las Pseudomonas aeruginosa liquefactan el Gel. 7. Que el Bacillus anthracis liquefactan el gel y produce arborescencias como en la gelatina, estando estas en estrecha relación con tal variación colonial. 8. Que existen cepas de Estafilococos de liquefacción rápida y completa del Gel de conejo que no son tan activas para el Gel humano. (Cuadro Nº 8 B).Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana1964-12-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/596310.15381/anales.v47i3-4.5963Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 47 No. 3-4 (1964); 257-281Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 47 Núm. 3-4 (1964); 257-2811609-94191025-5583reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/5963/5160Derechos de autor 1964 Héctor Colichón A., Enrique Palacios, Alejandro Colichón Y.https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/59632020-04-10T23:08:14Z
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description 1. The plasma is gelled by the action of the broth "ML" , prepared from peptic digestion of milk and pork bellies . Two . Factors that time , amount of citrate or citrate plasma , influence the phenomenon of gelation . Three . Also the species and individual and pathological factors can influence the Gelation of Plasma. April . That Streptococcus pyogenes , group A, human Gel liquefacta quickly and complete. Rabbit Gel liquefaction resists . May . That the Micrococcus pyogenes and Enterococcus ( Group D ) Gel slowly liquefactan partially or tubular shape ; Having strains or types that make full and quickly. 6. Pseudomonas aeruginosa that liquefactan Gel . 7. Bacillus anthracis liquefactan the gel and produce arborescences and gelatin, these being closely related to such colonial variation. 8. Staphylococci strains that are fast and complete rabbit gel are not as active for human Gel liquefaction . ( Table 8 B).
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