Notes about Urea

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Urea, molecular = 60 weight is considered to justice as the main product of protein metabolism and as the most interesting of the nitrogenous constituents of the urine and the most important too, because it contains 45% of nitrogen and taken to it 85 to 90% of the total nitrogen in the urine. This c...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Velásquez, Manuel A.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:1918
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/10685
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spelling Notes about UreaNotas acerca de la UreaVelásquez, Manuel A.Urea, molecular = 60 weight is considered to justice as the main product of protein metabolism and as the most interesting of the nitrogenous constituents of the urine and the most important too, because it contains 45% of nitrogen and taken to it 85 to 90% of the total nitrogen in the urine. This concept helps to affirm the importance of urea, the fact that almost 90% of the nitrogen introduced into the economy, food is eliminated in the urine in the form of urea.La urea, peso molecular = 60, es considerada en justicia como el producto principal del metabolismo de las proteínas y como el más interesante de los constituyentes nitrogenados de la orina y como el más importante también, pues contiene un 45%de azoe y toma para ella el 85 a 90% del nitrógeno total de la orina. Contribuye a afirmar este concepto de la importancia de la urea, el hecho de que casi el 90% del nitrógeno introducido en la economía con los alimentos es eliminado por la orina bajo la forma de urea.Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Medicina Humana1918-07-15info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/1068510.15381/anales.v1i0.10685Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 1 (1918); 56-64Anales de la Facultad de Medicina; Vol. 1 (1918); 56-641609-94191025-5583reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/anales/article/view/10685/9496Derechos de autor 1918 Manuel A. Velásquezhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/106852020-04-01T16:34:36Z
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