AUTOMATION OF THE DRYING PROCESSES AND SELECTION OF THE ECUADORIAN COCOA CONSERVING SENSORY CHARACTERISTICS AND PREVENTING LABOR RISKS
Descripción del Articulo
Cocoa in grain is a tropical fruit considered as a heritage in Ecuador and constitutes 60% of the premium quality in chocolates worldwide, has sensory characteristics unmatched by other producing countries. Manual drying and selection activities contain many occupational hazards, affecting the safet...
Autores: | , , |
---|---|
Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2017 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/13953 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/13953 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Sensory characteristics Occupational hazards Safety in machinery Características sensoriales riesgos laborales seguridad en maquinarias |
Sumario: | Cocoa in grain is a tropical fruit considered as a heritage in Ecuador and constitutes 60% of the premium quality in chocolates worldwide, has sensory characteristics unmatched by other producing countries. Manual drying and selection activities contain many occupational hazards, affecting the safety and well-being of the people involved in these tasks, with the ergonomic risk of an intolerable level requiring immediate intervention. This research provides safe automated mechanisms for operations through internationally validated methodologies, without affecting the sensory characteristics. |
---|
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).