GETTING ACTIVATED CARBON AND ESSENTIAL OIL FROM PEACH (BLANQUILLO)
Descripción del Articulo
In Peru peach varieties, which are sold in markets throughout the year occur. Mostly pulp but not seeds and bones of the seeds consumed. In this work the production of activated carbon from bones with a yield of 20% and an absorption rate of 50% is reported. The essential oil obtained from the seeds...
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2006 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4250 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Peach Activated Carbon Essential Oil Ethanol Absolute Distillation Durazno Carbón Activado Aceite Esencial Etanol Absoluto Destilación |
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GETTING ACTIVATED CARBON AND ESSENTIAL OIL FROM PEACH (BLANQUILLO)OBTENCIÓN DE CARBÓN ACTIVADO Y ACEITE ESENCIAL A PARTIR DEL DURAZNO (BLANQUILLO)Reyna M., LeoncioChuquilín T., CarlosPeachActivated CarbonEssential OilEthanol AbsoluteDistillationDuraznoCarbón ActivadoAceite EsencialEtanol AbsolutoDestilaciónIn Peru peach varieties, which are sold in markets throughout the year occur. Mostly pulp but not seeds and bones of the seeds consumed. In this work the production of activated carbon from bones with a yield of 20% and an absorption rate of 50% is reported. The essential oil obtained from the seeds using ethanol as solvent. The product obtained proved to be of good quality with pe 180 ° CEn el Perú se producen diferentes variedades de durazno, los cuales se venden en los mercados todo el año. Mayormente se consume la pulpa pero no su semilla y los huesos de las pepas. En el presente trabaJo se reporta la producción de carbón activado a partir de los huesos con un rendimiento del 20% y con un grado de absorción del 50 %. El aceite esencial se obtiene de las semillas usando el etanol como solvente. El producto obtenido demostró ser de buena calidad con p.e. 180 °CUniversidad Nacional Mayor de San Marcos2006-12-29info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 9 No. 2 (2006); 38-43Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 9 Núm. 2 (2006); 38-431609-75991726-2208reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250/3397Derechos de autor 2006 Leoncio Reyna M., Carlos Chuquilín T.https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/42502020-05-10T14:26:39Z |
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In Peru peach varieties, which are sold in markets throughout the year occur. Mostly pulp but not seeds and bones of the seeds consumed. In this work the production of activated carbon from bones with a yield of 20% and an absorption rate of 50% is reported. The essential oil obtained from the seeds using ethanol as solvent. The product obtained proved to be of good quality with pe 180 ° C |
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