GETTING ACTIVATED CARBON AND ESSENTIAL OIL FROM PEACH (BLANQUILLO)

Descripción del Articulo

In Peru peach varieties, which are sold in markets throughout the year occur. Mostly pulp but not seeds and bones of the seeds consumed. In this work the production of activated carbon from bones with a yield of 20% and an absorption rate of 50% is reported. The essential oil obtained from the seeds...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Reyna M., Leoncio, Chuquilín T., Carlos
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2006
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4250
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Peach
Activated Carbon
Essential Oil
Ethanol Absolute
Distillation
Durazno
Carbón Activado
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spelling GETTING ACTIVATED CARBON AND ESSENTIAL OIL FROM PEACH (BLANQUILLO)OBTENCIÓN DE CARBÓN ACTIVADO Y ACEITE ESENCIAL A PARTIR DEL DURAZNO (BLANQUILLO)Reyna M., LeoncioChuquilín T., CarlosPeachActivated CarbonEssential OilEthanol AbsoluteDistillationDuraznoCarbón ActivadoAceite EsencialEtanol AbsolutoDestilaciónIn Peru peach varieties, which are sold in markets throughout the year occur. Mostly pulp but not seeds and bones of the seeds consumed. In this work the production of activated carbon from bones with a yield of 20% and an absorption rate of 50% is reported. The essential oil obtained from the seeds using ethanol as solvent. The product obtained proved to be of good quality with pe 180 ° CEn el Perú se producen diferentes variedades de durazno, los cuales se venden en los mercados todo el año. Mayormente se consume la pulpa pero no su semilla y los huesos de las pepas. En el presente trabaJo se reporta la producción de carbón activado a partir de los huesos con un rendimiento del 20% y con un grado de absorción del 50 %. El aceite esencial se obtiene de las semillas usando el etanol como solvente. El producto obtenido demostró ser de buena calidad con p.e. 180 °CUniversidad Nacional Mayor de San Marcos2006-12-29info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 9 No. 2 (2006); 38-43Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 9 Núm. 2 (2006); 38-431609-75991726-2208reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4250/3397Derechos de autor 2006 Leoncio Reyna M., Carlos Chuquilín T.https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/42502020-05-10T14:26:39Z
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