Investigación de la acción de los nitratos y nitritos contenidos en algunos vegetales como causantes de metahemoglobinemia

Descripción del Articulo

The major acute toxic effect of nitrate and nitrite poisoning is methaemoglobinemia.Methaemoglobin reduces the oxygen-carrying capacity of the blood and in addition, it shifts the oxyhaemoglobin dissociation curve to the leftinterferin with the unloading of oxygen.Hypotension and collapse may also o...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Anaya Pajuelo, Rosalía, Vernaza Morales, Maritza, Zevallos Narro, Victor
Formato: artículo
Fecha de Publicación:1999
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4401
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/4401
Nivel de acceso:acceso abierto
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