NEW TECHNIQUE FOR THE REMOVAL OF UNSATURATED FATTY OIL OF PLUKENETJA VOLUBILIS L. "SACHA INCHI"

Descripción del Articulo

This technique has only been used for the extraction of fish oil, it consisted in the alkaline hydrolysis of glycerides using a rate of 50% KOH for saponification and methylene chloride to extract the unsaponificable part. After saponification and the formation of the sal!, it is acidified to obtain...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Huamán M., Juana M., Guerrero A., Marco, Pariona M., Nancy
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2009
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4570
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4570
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Glycerides
saponification
fatty acids
magnesium salts
Glicéridos
saponificación
ácidos grasos
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