Purple corn as industrial raw material
Descripción del Articulo
Currently, the purple corn is used in integral form, ie without separating grains cob, which is an unreasonable use, because it is discarded grains, which are highly nutritious foods. Motivated by this background, this study aims purple corn processing, products for industrial use. These purple corn...
Autores: | , , |
---|---|
Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2013 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/6422 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/6422 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Purple corn cob cob anthocyanin flour bran. maíz morado panoja marlo antocianina harina afrecho. |
Sumario: | Currently, the purple corn is used in integral form, ie without separating grains cob, which is an unreasonable use, because it is discarded grains, which are highly nutritious foods. Motivated by this background, this study aims purple corn processing, products for industrial use. These purple corn processed products are: cob grits, flour and bran. The crushed cob is used to obtain an aqueous solution, commonly called “chicha morada, which is also used to prepare purple porridge”. The flour can be used in baking, and bran for animal feed. |
---|
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).