Control of the robotic arm of six degrees of freedom, through visual feedback, for the harvest of paprika chili

Descripción del Articulo

The present document is the culmination of mechatronic interaction, between the computer vision and control of robot areas for automation process of paprika pepper's harvest. A robot of 6 DOF (degree of liberty) perform the process of harvest, this robot give to us more versatility in complex m...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Rodriguez B, Ricardo, Sanchez P., Mark, Ravichagua I., Miguel, Castillo H., Sebastián
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2011
Institución:Universidad Nacional de Ingeniería
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Ingeniería
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:oai:revistas.uni.edu.pe:article/97
Enlace del recurso:https://revistas.uni.edu.pe/index.php/tecnia/article/view/97
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:torque computado
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spelling Control of the robotic arm of six degrees of freedom, through visual feedback, for the harvest of paprika chiliControl del brazo robótico de seis grados de libertad, mediante retroalimentación visual, para la cosecha del ají paprikaRodriguez B, RicardoSanchez P., MarkRavichagua I., MiguelCastillo H., Sebastiántorque computadocontrol por retroalimentación visualsensor visualcomputed torquevisual servoingvisual sensorThe present document is the culmination of mechatronic interaction, between the computer vision and control of robot areas for automation process of paprika pepper's harvest. A robot of 6 DOF (degree of liberty) perform the process of harvest, this robot give to us more versatility in complex movements and operations on rural lands. To operate the movements and 3D positions of the robot we use a visual sensor and distance infrared sensor. The visual sensor gives us required images to recognize the environment, the sensor infrared measures the deep, and withthese two values we can obtain the specific location of the peppers in the robot's workspace. El presente trabajo es la culminación de la interacción mecatrónica de las áreas de visión artificial y control de robots, para la automatización del proceso de la cosecha del ají paprika. El proceso se lleva a cabo mediante la utilización de un robot de 6 grados de libertad, el cual brinda mayor versatilidad para el desarrollo de movimientos complejos y operaciones en terrenos agrestes. Para gobernar dichos movimientos y la posición espacial del robot se hace uso de un sensor visual, entregando las imágenes necesarias para reconocer el ambiente y un sensor de distancia para obtener la profundidad y así conseguir la ubicación especifica del ají en su espacio de trabajo. Universidad Nacional de Ingeniería2011-12-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo evaluado por paresapplication/pdfhttps://revistas.uni.edu.pe/index.php/tecnia/article/view/9710.21754/tecnia.v21i2.97TECNIA; Vol. 21 No. 2 (2011); 15-20TECNIA; Vol. 21 Núm. 2 (2011); 15-202309-04130375-7765reponame:Revistas - Universidad Nacional de Ingenieríainstname:Universidad Nacional de Ingenieríainstacron:UNIspahttps://revistas.uni.edu.pe/index.php/tecnia/article/view/97/265Derechos de autor 2011 TECNIAhttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:oai:revistas.uni.edu.pe:article/972023-12-05T20:21:20Z
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description The present document is the culmination of mechatronic interaction, between the computer vision and control of robot areas for automation process of paprika pepper's harvest. A robot of 6 DOF (degree of liberty) perform the process of harvest, this robot give to us more versatility in complex movements and operations on rural lands. To operate the movements and 3D positions of the robot we use a visual sensor and distance infrared sensor. The visual sensor gives us required images to recognize the environment, the sensor infrared measures the deep, and withthese two values we can obtain the specific location of the peppers in the robot's workspace. 
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