Galactooligosaccharides: production, health benefits, application to foods and perspectives

Descripción del Articulo

Synthesized from lactose transgalactosylation, galactooligosaccharides are non-digestible carbohydrates classified as prebiotic ingredients of high added value. Recently studies associate potential health benefits and disease prevention properties to these oligosaccharides. This review involves prod...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Cavalcante Fai, Ana Elizabeth, Pastore, Gláucia Maria
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2015
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/813
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/813
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Alimentos funcionales
fibra dietaria
β-galactosidasa
reacción de transgalactosilación
oligosacáridos transgalactosilados
ingredientes bioactivos
Functional food
dietary fibers
β-galactosilase
transgalactosylation reaction
transgalacto-oligosaccharides
bioactive ingredient
Descripción
Sumario:Synthesized from lactose transgalactosylation, galactooligosaccharides are non-digestible carbohydrates classified as prebiotic ingredients of high added value. Recently studies associate potential health benefits and disease prevention properties to these oligosaccharides. This review involves production aspects and physicochemical properties of these compounds, correlated to their physiological effects and application in food industry. It was also presented some of the physiological effect and the perspectives for these non-conventional sugars from current viewpoint.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).