Types of fraud in meat and meat products: a review

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Prevent fraud has become great interest in the recent years by state organizations and companies because it affects the food control. The globalization, increased imports and exports and free trade agreements have led to greater sharing and access to food worldwide; along with it, the problems assoc...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Espinoza, T., Mesa, F.R., Valencia, E., Quevedo, R.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2015
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/961
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/961
Nivel de acceso:acceso abierto
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spelling Types of fraud in meat and meat products: a reviewTipos de fraudes en carnes y productos cárnicos: una revisiónEspinoza, T.Mesa, F.R.Valencia, E.Quevedo, R.fraudadulterationfoodmeatPCRfraudeadulteraciónalimentosfalsificaciónPCRPrevent fraud has become great interest in the recent years by state organizations and companies because it affects the food control. The globalization, increased imports and exports and free trade agreements have led to greater sharing and access to food worldwide; along with it, the problems associated with fraud such as adulteration, substitution, intentionality, and counterfeiting have been increased. Therefore, there are various tasks associated with food fraud, which in most reviews published only new identification techniques have been discussed. However, a discussion about the types of fraud and its impact on society, bioterrorism and religion, has been little commented. This review focuses primarily on describing the types of fraud that has as objective to obtain economic benefit or cause terrorism. Also, latest techniques available for detecting meat adulteration are mentioned.En años recientes la importancia del control de alimentos, en cuanto a la identificación de sus componentes para evitar fraudes, ha crecido tanto en interés en las organizaciones estatales como en las empresas y en las industrias. La globalización, el aumento de las importaciones y exportaciones, y los tratados de libre comercio han propiciado un mayor intercambio y acceso de los alimentos a nivel mundial; junto con ello los problemas asociados a los fraudes tales como la adulteración, sustitución, la intencionalidad, y falsificación se han incrementado. Por ello, se han reportado varios trabajos asociados al fraude alimentario, donde en la mayoría de ellas se muestran aplicaciones de nuevas técnicas de identificación. Sin embargo, una discusión acerca de los tipos de fraude y su impacto sobre la sociedad, el bioterrorismo y la religión, ha sido poco abordada. Esta revisión se enfoca básicamente en describir los tipos de fraude en alimentos más comunes. Así como, se mencionan las recientes técnicas disponibles para detectar una adulteración en carnes.Universidad Nacional de Trujillo2015-09-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo evaluado por paresapplication/pdfhttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/961Scientia Agropecuaria; Vol. 6 Núm. 3 (2015): Julio - Septiembre; 223-233Scientia Agropecuaria; Vol. 6 No. 3 (2015): July - September; 223-2332306-67412077-9917reponame:Revistas - Universidad Nacional de Trujilloinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/961/892https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/961/1335Derechos de autor 2015 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/9612021-07-20T17:13:33Z
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Tipos de fraudes en carnes y productos cárnicos: una revisión
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