Food security and nutrition

Descripción del Articulo

In this article, a review is made of different documents of the FAO Organization of the United Nations which addresses food security and education for nutrition focused on the world, Latin America and especially our country.Also, it studies the proposal for changes and schemes to i...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Flores Céspedes, José, Gomero Gomero, Max, Borda Pérez Albela, Gonzalo, Cáceres Delgado, Pedro A.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2019
Institución:Universidad Le Cordon Bleu
Repositorio:Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs2.172.177.98.34:article/116
Enlace del recurso:https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Seguridad alimentaria, nutrición, conflicto, actores, ética
Food security, nutrition, conflict, actors, ethical
id REVULCB_9586b9d58daf9f0e0795da9adcad698f
oai_identifier_str oai:ojs2.172.177.98.34:article/116
network_acronym_str REVULCB
network_name_str Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
repository_id_str
spelling Food security and nutritionLa seguridad alimentaria y la nutriciónFlores Céspedes, JoséGomero Gomero, MaxBorda Pérez Albela, GonzaloCáceres Delgado, Pedro A.Seguridad alimentaria, nutrición, conflicto, actores, éticaFood security, nutrition, conflict, actors, ethicalIn this article, a review is made of different documents of the FAO Organization of the United Nations which addresses food security and education for nutrition focused on the world, Latin America and especially our country.Also, it studies the proposal for changes and schemes to improve food security and nutrition by the United Nations. In this part, it shows the works and advances product of the effort of the Peruvian State to give an orientation and criteria of solution to the problematic generated in these subjects.Finally, it is analyzed how ethics becomes present in the problem of food security and nutrition from the approach of diverse actors, and what actions and positions based on ethics should be the most suitable in a reality related to these issues that do not It stops being very complex.En el artículo se hace una revisión de diferentes documentos de la FAO Organización de las Naciones Unidas donde se aborda la seguridad alimentaria y la educación para la nutrición enfocado en el mundo, Latinoamérica y especialmente a nuestro país.También se analizan la propuesta de cambios y esquemas para mejorar la seguridad alimentaria y la nutrición por las Naciones Unidas. En esta parte, se muestra los trabajos y avances producto del esfuerzo del Estado Peruano por dar una orientación y criterios de solución a la problemática generada en estos asuntos.Finalmente, se analiza cómo la ética se hace presente en la problemática de la seguridad alimentaria y la nutrición desde el enfoque de diversos actores, y qué acciones y posturasbasadas en la ética deben ser las más idóneas en una realidad relacionada a estos temas que no deja de ser muy compleja.Universidad Le Cordon Bleu2019-07-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdftext/htmlhttps://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/11610.36955/RIULCB.2018v5n2.009Revista de Investigaciones de la Universidad Le Cordon Bleu; Vol. 5 Núm. 2 (2018); 103-1072409-1537reponame:Revistas - Universidad Le Cordon Bleuinstname:Universidad Le Cordon Bleuinstacron:ULCBspahttps://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116/255https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116/108Derechos de autor 2018 Revista de Investigaciones de la Universidad Le Cordon Bleuinfo:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs2.172.177.98.34:article/1162020-06-09T15:05:07Z
dc.title.none.fl_str_mv Food security and nutrition
La seguridad alimentaria y la nutrición
title Food security and nutrition
spellingShingle Food security and nutrition
Flores Céspedes, José
Seguridad alimentaria, nutrición, conflicto, actores, ética
Food security, nutrition, conflict, actors, ethical
title_short Food security and nutrition
title_full Food security and nutrition
title_fullStr Food security and nutrition
title_full_unstemmed Food security and nutrition
title_sort Food security and nutrition
dc.creator.none.fl_str_mv Flores Céspedes, José
Gomero Gomero, Max
Borda Pérez Albela, Gonzalo
Cáceres Delgado, Pedro A.
author Flores Céspedes, José
author_facet Flores Céspedes, José
Gomero Gomero, Max
Borda Pérez Albela, Gonzalo
Cáceres Delgado, Pedro A.
author_role author
author2 Gomero Gomero, Max
Borda Pérez Albela, Gonzalo
Cáceres Delgado, Pedro A.
author2_role author
author
author
dc.subject.none.fl_str_mv Seguridad alimentaria, nutrición, conflicto, actores, ética
Food security, nutrition, conflict, actors, ethical
topic Seguridad alimentaria, nutrición, conflicto, actores, ética
Food security, nutrition, conflict, actors, ethical
description In this article, a review is made of different documents of the FAO Organization of the United Nations which addresses food security and education for nutrition focused on the world, Latin America and especially our country.Also, it studies the proposal for changes and schemes to improve food security and nutrition by the United Nations. In this part, it shows the works and advances product of the effort of the Peruvian State to give an orientation and criteria of solution to the problematic generated in these subjects.Finally, it is analyzed how ethics becomes present in the problem of food security and nutrition from the approach of diverse actors, and what actions and positions based on ethics should be the most suitable in a reality related to these issues that do not It stops being very complex.
publishDate 2019
dc.date.none.fl_str_mv 2019-07-28
dc.type.none.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.none.fl_str_mv https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116
10.36955/RIULCB.2018v5n2.009
url https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116
identifier_str_mv 10.36955/RIULCB.2018v5n2.009
dc.language.none.fl_str_mv spa
language spa
dc.relation.none.fl_str_mv https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116/255
https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/116/108
dc.rights.none.fl_str_mv Derechos de autor 2018 Revista de Investigaciones de la Universidad Le Cordon Bleu
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Derechos de autor 2018 Revista de Investigaciones de la Universidad Le Cordon Bleu
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
text/html
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidad Le Cordon Bleu
publisher.none.fl_str_mv Universidad Le Cordon Bleu
dc.source.none.fl_str_mv Revista de Investigaciones de la Universidad Le Cordon Bleu; Vol. 5 Núm. 2 (2018); 103-107
2409-1537
reponame:Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
instname:Universidad Le Cordon Bleu
instacron:ULCB
instname_str Universidad Le Cordon Bleu
instacron_str ULCB
institution ULCB
reponame_str Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
collection Revistas - Universidad Le Cordon Bleu
repository.name.fl_str_mv
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1843257992321957888
score 13.958904
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).