Standardization of the formulation of pisco sour by sensory acceptability
Descripción del Articulo
A standard formulation for pisco sour elaboration was established using Taguchi method; as a result of the combination of two levels (minimum and maximum) for sugar syrup, lemon juice and egg albumen, four formulas were analyzed by sensory test in relation to general acceptability (appearance and fl...
| Autores: | , |
|---|---|
| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2015 |
| Institución: | Universidad Le Cordon Bleu |
| Repositorio: | Revistas - Universidad Le Cordon Bleu |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs2.52.234.130.152:article/20 |
| Enlace del recurso: | https://revistas.ulcb.edu.pe/index.php/REVISTAULCB/article/view/20 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Tax factors; fiscal duties observance; restaurant services; Lima districts estandarización, pisco sour, aceptabilidad sensorial, método Taguchi |
| Sumario: | A standard formulation for pisco sour elaboration was established using Taguchi method; as a result of the combination of two levels (minimum and maximum) for sugar syrup, lemon juice and egg albumen, four formulas were analyzed by sensory test in relation to general acceptability (appearance and flavor).The most significant factor in acceptability (flavor) was the sugar syrup, so it was considered its maximum level corresponding to the best ranked formula. The most acceptable formulation for 100ml of pisco (from quebranta grape), includes 50g of ice cubes, 36ml of sugar syrup, 30ml of lemon juice and 10ml of egg albumen at normalized preparation process. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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