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Estudio comparativo del aceite esencial de Minthostachys mollis (Kunth) Griseb "Muña" de tres regiones peruanas por cromatografía de gases y espectrometría de masas

Descripción del Articulo

A Study of the chemical composition of the essential oil of Minthostachys mollis (Kunth) Griseb, has been done by means of chromatographic and spectronic methods, in order to determine the composition according to the place of selling. We found the following: in the essential oil from Tarma (Junín,...

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Detalles Bibliográficos
Autores: Fuertes Ruitón, César M., Munguía Chipana, Yolanda
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2001
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revista UNMSM - Ciencia e Investigación
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/3389
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/3389
Nivel de acceso:acceso abierto
Descripción
Sumario:A Study of the chemical composition of the essential oil of Minthostachys mollis (Kunth) Griseb, has been done by means of chromatographic and spectronic methods, in order to determine the composition according to the place of selling. We found the following: in the essential oil from Tarma (Junín, región A. A. Cáceres): l-tetradecene (23,14%), 2S-transmenthona (23,00%) and pulegone (13,21%), in the essential oil from Huaraz (Ancash. Región Chavín): 2S-trans-menthona (41,48%), pulegone (16,02%), y - terpinen (7,55%) and in case of essential oil from Pampas (Huancavelica, región Los Libertadores Wari): 2S-trans-menthona (34,51 %), pulegone (28,62%), and nerolidol (5,08%).
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