Effects of different emulsifiers on tempering of dark chocolates
Descripción del Articulo
        Effects of different emulsifiers, Soy lecithin as a controller and Polyglycerol polyricinoleate (PGPR) at 0,1 and 0,3% on a tempering method of dark chocolates was experimentally studied. The samples were prepared in the lab under the same conditions using a tempering method, the cooling curve repre...
              
            
    
                        | Autores: | , | 
|---|---|
| Formato: | artículo | 
| Fecha de Publicación: | 2010 | 
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos | 
| Repositorio: | Revista UNMSM - Ciencia e Investigación | 
| Lenguaje: | español | 
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/3173 | 
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/farma/article/view/3173 | 
| Nivel de acceso: | acceso abierto | 
| Materia: | dark chocolate tempering gauge tempered cooling curve emulsifiers. Chocolate oscuro atemperado medidor de atemperado curvas de enfriamiento emulsificantes. | 
| Sumario: | Effects of different emulsifiers, Soy lecithin as a controller and Polyglycerol polyricinoleate (PGPR) at 0,1 and 0,3% on a tempering method of dark chocolates was experimentally studied. The samples were prepared in the lab under the same conditions using a tempering method, the cooling curve represent the effect of the addition of a emulsifier about chocolate tempering behavior. The results show us certain emulsifiers of a PGPR group at 0,1% that conduct a better degree of temper of dark chocolates due to form good cooling curve with a zero slope during 2 minutes between 23,8 to 24,2 °C, where latent heat was off, finally the chocolate were solidificated, storaged and evaluated with respect to standard soy lecithin using in a chocolate production laboratory. | 
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 Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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