PROCESS FOR DRINKING FROM NUTRACEUTICAL MYRCIARIA DUBIA (CAMU CAMU), AIMED TO REDUCE EFFECT GENOTOXICITY IN SCHOOL-AGE CHILDREN
Descripción del Articulo
We propose a process for making a nutraceutical beverage, from camu camu, which strengthens the immune system through their high levels of vitamins, essential amino acids and minerals. This process involves the primary treatment unit operations such as selection, sorting, bleaching, pulping, pulp re...
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2009 |
| Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
| Repositorio: | Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Química |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4333 |
| Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4333 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Myrciaria dubia milled pasteurized nutraceutical beverage genotoxic. blanqueado pasteurizado bebida nutracéutica genotóxico. |
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PROCESS FOR DRINKING FROM NUTRACEUTICAL MYRCIARIA DUBIA (CAMU CAMU), AIMED TO REDUCE EFFECT GENOTOXICITY IN SCHOOL-AGE CHILDRENPROCESO PARA OBTENER BEBIDA NUTRACÉUTICA A PARTIR DE MYRCIARIA DUBIA (CAMU CAMU), ORIENTADO A REDUCIR EFECTO GENOTÓXICO EN NIÑOS DE EDAD ESCOLARSalas de la T., N.Estrada A., E.Lengua C., R.Pino G., J.Alvis D., R.Bazán G., D.Becerra V., E.Sandivar R., J.Carhuancho A., M.Osorio A., A.Caja R., V. R.Myrciaria dubiamilledpasteurizednutraceutical beveragegenotoxic.Myrciaria dubiablanqueadopasteurizadobebida nutracéuticagenotóxico.We propose a process for making a nutraceutical beverage, from camu camu, which strengthens the immune system through their high levels of vitamins, essential amino acids and minerals. This process involves the primary treatment unit operations such as selection, sorting, bleaching, pulping, pulp refining and pulp pasteurization of camu camu. It has managed to drink, preserving all its nutritional properties. The report analyzes the drinking 1334 mg ascorbic acid / 100 ml and 197.90 ppm levels of calcium: magnesium 47.27 ppm to 1.24 ppm of Zn and energy 66.38 calories per 100 ml.Se propone un proceso para elaborar una bebida nutracéutica, a partir de camu camu, que fortalezca el sistema inmunológico por sus niveles altos de contenido de vitaminas, aminoácidos esenciales y minerales. Este proceso involucra las operaciones básicas de tratamiento primario como son: selección, clasificación, blanqueado, pulpeado, refinado de la pulpa, y pasteurización de la pulpa de camu camu. Se ha logrado formular la bebida, conservando todas sus propiedades nutricionales. Los análisis de la bebida reportan 1334 mg de ácido ascórbico /100 ml y niveles de calcio 197,90 ppm: 47,27 ppm de magnesio; 1,24 ppm de Zn y de energía 66,38 calorías /100 ml.Universidad Nacional Mayor de San Marcos2009-12-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4333Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol 12 No 2 (2009); 34-41Revista Peruana de Química e Ingeniería Química; Vol. 12 Núm. 2 (2009); 34-411609-75991726-2208reponame:Revista UNMSM - Revista Peruana de Química e Ingeniería Químicainstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4333/3461Derechos de autor 2009 N. Salas de la T., E. Estrada A., R. Lengua C., J. Pino G., R. Alvis D., D. Bazán G., E. Becerra V., J. Sandivar R., M. Carhuancho A., A. Osorio A., V. R. Caja R.http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T18:10:45Zmail@mail.com - |
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We propose a process for making a nutraceutical beverage, from camu camu, which strengthens the immune system through their high levels of vitamins, essential amino acids and minerals. This process involves the primary treatment unit operations such as selection, sorting, bleaching, pulping, pulp refining and pulp pasteurization of camu camu. It has managed to drink, preserving all its nutritional properties. The report analyzes the drinking 1334 mg ascorbic acid / 100 ml and 197.90 ppm levels of calcium: magnesium 47.27 ppm to 1.24 ppm of Zn and energy 66.38 calories per 100 ml. Se propone un proceso para elaborar una bebida nutracéutica, a partir de camu camu, que fortalezca el sistema inmunológico por sus niveles altos de contenido de vitaminas, aminoácidos esenciales y minerales. Este proceso involucra las operaciones básicas de tratamiento primario como son: selección, clasificación, blanqueado, pulpeado, refinado de la pulpa, y pasteurización de la pulpa de camu camu. Se ha logrado formular la bebida, conservando todas sus propiedades nutricionales. Los análisis de la bebida reportan 1334 mg de ácido ascórbico /100 ml y niveles de calcio 197,90 ppm: 47,27 ppm de magnesio; 1,24 ppm de Zn y de energía 66,38 calorías /100 ml. |
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We propose a process for making a nutraceutical beverage, from camu camu, which strengthens the immune system through their high levels of vitamins, essential amino acids and minerals. This process involves the primary treatment unit operations such as selection, sorting, bleaching, pulping, pulp refining and pulp pasteurization of camu camu. It has managed to drink, preserving all its nutritional properties. The report analyzes the drinking 1334 mg ascorbic acid / 100 ml and 197.90 ppm levels of calcium: magnesium 47.27 ppm to 1.24 ppm of Zn and energy 66.38 calories per 100 ml. |
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