Efecto antibacteriano in vitro del extracto hidroetanólico de la semilla de Persea americana frente a Sthaphylococcus epidermidis
Descripción del Articulo
The present research work was aimed at determining the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of the hydroethanolic extract of the Persea americana "avocado" seeds against Staphylococcus epidermidis; from the populated center of the district...
Autores: | , |
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Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/10107 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/10107 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Concentración Mínima Inhibitoria, Concentración Mínima Bactericida, Persea americana |
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Efecto antibacteriano in vitro del extracto hidroetanólico de la semilla de Persea americana frente a Sthaphylococcus epidermidis Marcos Rodríguez, Jesi Fiorela Concentración Mínima Inhibitoria, Concentración Mínima Bactericida, Persea americana |
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The present research work was aimed at determining the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of the hydroethanolic extract of the Persea americana "avocado" seeds against Staphylococcus epidermidis; from the populated center of the district of Moche, province of Trujillo. The hydroetanolic extract of Persea americana seeds was obtained by mashing with constant agitation for 15 days. It also presented the following organoleptic characteristics: dark orange color, suigéneris smell, liquid texture, bitter taste. Then the CMI was determined by the M27-A3 method standardized by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI), adapted to the research, ten concentrations were used; and the CMB was performed by the method of agar dilution using the technique of surface planting in Muller-Hinton agar, a value of 12.5% was obtained, for both determinations against Staphylococcus epidermidis |
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Ayala Jara, Carmen IsolinaMarcos Rodríguez, Jesi FiorelaMeregildo Toribio, Suli María2018-03-26T16:49:56Z2018-03-26T16:49:56Z2018-02https://hdl.handle.net/20.500.14414/10107The present research work was aimed at determining the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of the hydroethanolic extract of the Persea americana "avocado" seeds against Staphylococcus epidermidis; from the populated center of the district of Moche, province of Trujillo. The hydroetanolic extract of Persea americana seeds was obtained by mashing with constant agitation for 15 days. It also presented the following organoleptic characteristics: dark orange color, suigéneris smell, liquid texture, bitter taste. Then the CMI was determined by the M27-A3 method standardized by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI), adapted to the research, ten concentrations were used; and the CMB was performed by the method of agar dilution using the technique of surface planting in Muller-Hinton agar, a value of 12.5% was obtained, for both determinations against Staphylococcus epidermidisEl presente trabajo de investigación, estuvo orientado a determinar la concentración mínima inhibitoria (CMI) y la concentración mínima bactericida (CMB) del extracto hidroetanólico de las semillas Persea americana “palta” frente a Staphylococcus epidermidis procedente centro poblado del distrito de Moche, provincia de Trujillo. El extracto hidroetanólico de las semillas Persea americana se obtuvo por macerado con constante agitación por 15 días. Asimismo presentó las siguientes características organolépticas: color anaranjado oscuro, olor suigéneris, textura líquida, sabor amargo. Luego se determinó la CMI por el método M27-A3 estandarizado por el Clinical and laboratory Standards institute (CLSI) adaptado a la investigación se utilizó diez concentraciones; y la CMB se realizó por el método de Dilución en agar utilizando la técnica de siembra en superficie en agar Muller-Hinton, se obtuvo un valor de 12.5 %, para ambas determinaciones frente Staphylococcus epidermidisTrabajo de investigaciónspaUniversidad Nacional de Trujilloinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUConcentración Mínima Inhibitoria, Concentración Mínima Bactericida, Persea americanaEfecto antibacteriano in vitro del extracto hidroetanólico de la semilla de Persea americana frente a Sthaphylococcus epidermidisinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisSUNEDUQuímico FarmacéuticoFarmaciaUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Farmacia y BIoquímicaORIGINALMarcos Rodriguez Jesi Fiorela.pdfMarcos Rodriguez Jesi Fiorela.pdfapplication/pdf2468106https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/0f3558b8-2bc9-4174-ac3f-07212a3ac227/download014a999f8cffbab31b97a5a36df70e98MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/6a69eb53-9c7a-4d4c-a068-425a09af676e/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/10107oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/101072018-10-22 13:36:21.119http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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 |
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