Formación ocupacional del personal y control de calidad en las panaderías de Huamachuco, año 2016

Descripción del Articulo

This thesis has taken place in the bakeries of the city of Huamachuco, Province of Sánchez Carrión, Region of La Libertad, Peru; Its main objective is "to sustain how the Occupational Training of personnel influences the Quality Control of the bakeries of Huamachuco, year 2016". The proble...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Rondo Layza, Francisca
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2017
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/8573
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/8573
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Control de calidad
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description This thesis has taken place in the bakeries of the city of Huamachuco, Province of Sánchez Carrión, Region of La Libertad, Peru; Its main objective is "to sustain how the Occupational Training of personnel influences the Quality Control of the bakeries of Huamachuco, year 2016". The problem of silver research indicates: In what way does the Occupational Training of staff influences the Quality Control of the bakeries of Huamachuco, year 2016?. For data collection, three populations have been taken into account: 30 representatives of neighborhood councils (3 per zone), 30 workers (3 per bakery) and 3 municipal inspectors; for being small "sample = population"; to which the respective survey was applied. According to the results obtained, and following the scientific method has been carried out the corresponding analysis and discussion, coming to demonstrate the validity of the hypothesis that establishes that: "The Occupational Training of the personnel directly and significantly influences the Quality Control of the Bakeries of Huamachuco, year 2016". As a final part the conclusions and recommendations have been formulated, the main conclusion establishes that the Occupational Training of the personnel as the Quality Control of the bakeries of Huamachuco qualifies at "average" level, showing a prominent position the bakery Campos y Rico Pan, And a position relegated the Carmencita bakery, and the main recommendation states that bakeries that present an unfavorable position regarding the Occupational Training of their workers, should be more demanding in the admission process and take advantage of the training offered free of charge in the City of Huamachuco; In addition they must be careful in the quality control of their products, processes and facilities.
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According to the results obtained, and following the scientific method has been carried out the corresponding analysis and discussion, coming to demonstrate the validity of the hypothesis that establishes that: "The Occupational Training of the personnel directly and significantly influences the Quality Control of the Bakeries of Huamachuco, year 2016". As a final part the conclusions and recommendations have been formulated, the main conclusion establishes that the Occupational Training of the personnel as the Quality Control of the bakeries of Huamachuco qualifies at "average" level, showing a prominent position the bakery Campos y Rico Pan, And a position relegated the Carmencita bakery, and the main recommendation states that bakeries that present an unfavorable position regarding the Occupational Training of their workers, should be more demanding in the admission process and take advantage of the training offered free of charge in the City of Huamachuco; In addition they must be careful in the quality control of their products, processes and facilities.La presente tesis ha tenido lugar en las panaderías de la ciudad de Huamachuco, Provincia De Sánchez Carrión, Región de La Libertad, Perú; su objetivo principal es “Determinar qué relación existe entre la Formación Ocupacional del personal con el Control de Calidad de las panaderías de Huamachuco, año 2016”. El problema de investigación plateado señala: ¿Qué relación existe entre la Formación Ocupacional del personal con el Control de Calidad de las panaderías de Huamachuco, año 2016?. Para la recolección de datos se han tenido en cuenta tres poblaciones: 30 representantes de las juntas vecinales (3 por zona), 30 trabajadores (3 por panadería) y 3 inspectores municipales; por ser pequeñas “muestra = población”; a las cuales se les aplicado las respectivas encuesta. Según los resultados obtenidos, y siguiendo el método científico se ha realizado el análisis y discusión correspondientes, llegando a demostrar la validez de la hipótesis que establece que: “La Formación Ocupacional del personal tiene una relación positiva con el Control de Calidad de las panaderías de Huamachuco, año 2016”. Como parte final se ha formulado las conclusiones y recomendaciones, la principal conclusión establece que la Formación Ocupacional del personal igual que el Control de Calidad de las panaderías de Huamachuco califica a nivel “medio”, mostrando una posición destacada la panadería Campos y Rico Pan, y una posición relegada la panadería Carmencita, y la principal recomendación manifiesta que las panaderías que presentan una posición desfavorable en cuanto a la Formación Ocupacional de sus trabajadores, deben ser más exigentes en el proceso de admisión y aprovechar las capacitaciones que se ofrecen gratuitamente en la ciudad de Huamachuco; además deben ser cuidadosos en el control de calidad de sus productos, procesos e instalaciones.TesisspaUniversidad Nacional de TrujilloA;2390SUNEDUinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUControl de calidadPanaderiaHuamachucoFormación ocupacionalFormación ocupacional del personal y control de calidad en las panaderías de Huamachuco, año 2016info:eu-repo/semantics/bachelorThesisTítulo ProfesionalLicenciado en AdministraciónAdministraciónUniversidad Nacional de Trujillo.Facultad de Ciencias EconómicasORIGINALrondolayza_francisca.pdfrondolayza_francisca.pdfTesis de Administraciónapplication/pdf4417968https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/81414c79-3f59-460c-a51a-87d48e740bdc/downloadca09684454d1f8fe88e8e8ba68dfd911MD51LICENSElicense.txtlicense.txttext/plain; charset=utf-81748https://dspace.unitru.edu.pe/bitstreams/dc1879ad-3bb1-4936-8cf3-2b75d3513c88/download8a4605be74aa9ea9d79846c1fba20a33MD5220.500.14414/8573oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/85732024-05-11 20:21:11.135https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccessopen.accesshttps://dspace.unitru.edu.peRepositorio Institucional - UNITRUrepositorios@unitru.edu.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