Efecto del sobrenadante del cultivo de Bifidobacterium ani'znalis subsp. Lactis sobre la supervivencia del Salmonella typhi
Descripción del Articulo
In this study we evaluated the bactericida! effect of the culture supematant of_x000D_ Bifidobacterium animalis subsp Lactis on the survival of Salmonella typhi. Three_x000D_ systems for evaluation were prepared- two of which served as a control consisting of_x000D_ MRS broth pH 7 and MRS broth pH 4...
| Autor: | |
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| Formato: | tesis de grado |
| Fecha de Publicación: | 2014 |
| Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
| Repositorio: | UNITRU-Tesis |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/10949 |
| Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/10949 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Salmonella typhi Bifidobacterium animalis subsp |
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In this study we evaluated the bactericida! effect of the culture supematant of_x000D_ Bifidobacterium animalis subsp Lactis on the survival of Salmonella typhi. Three_x000D_ systems for evaluation were prepared- two of which served as a control consisting of_x000D_ MRS broth pH 7 and MRS broth pH 4, and a problem system consisting of the_x000D_ supematant obtained from B. animalis subsp. Lactis. lmL of the inoculum of 3 x 108_x000D_ cells 1 mL of S. typhi was added to each of the three systems, which were then incubated_x000D_ at 37 oC for 24 hours. Starting at zero hours and then every three hours thereafter for a_x000D_ total of 24 hours, the survival of S. typhi was monitored by the plate count method, by_x000D_ measuring the planting and incorporating of the cells. The results show a decrease in_x000D_ colony forming units (CFU 1 mL) of S. typhi after 24 hours of assessment under_x000D_ refrigeration. So it is concluded that B. animalis subsp Lactis does affect the survival of_x000D_ S. typhi in refrigerated conditions. |
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Llenque Díaz, Luis AlbertoAbad Castillo, Jonatan Cristhian11/14/2018 11:0911/14/2018 11:092014https://hdl.handle.net/20.500.14414/10949In this study we evaluated the bactericida! effect of the culture supematant of_x000D_ Bifidobacterium animalis subsp Lactis on the survival of Salmonella typhi. Three_x000D_ systems for evaluation were prepared- two of which served as a control consisting of_x000D_ MRS broth pH 7 and MRS broth pH 4, and a problem system consisting of the_x000D_ supematant obtained from B. animalis subsp. Lactis. lmL of the inoculum of 3 x 108_x000D_ cells 1 mL of S. typhi was added to each of the three systems, which were then incubated_x000D_ at 37 oC for 24 hours. Starting at zero hours and then every three hours thereafter for a_x000D_ total of 24 hours, the survival of S. typhi was monitored by the plate count method, by_x000D_ measuring the planting and incorporating of the cells. The results show a decrease in_x000D_ colony forming units (CFU 1 mL) of S. typhi after 24 hours of assessment under_x000D_ refrigeration. So it is concluded that B. animalis subsp Lactis does affect the survival of_x000D_ S. typhi in refrigerated conditions.En el presente trabajo se evaluó el efecto bactericida del sobrenadante del_x000D_ cultivo de Bifidobacterium animalis subsp. Lactis sobre la supervivencia de Salmonella_x000D_ typhi, para lo cual se prepararon tres sistemas de evaluación, dos de ellos sirvieron de_x000D_ control constituidos por caldo MRS pH 7 y caldo MRS pH 4, y un sistema problema_x000D_ constituido por el sobrenadante obtenido de B. animalis subsp. Lactis. Se colocó a cada_x000D_ sistema 1 mL del inóculo de 3 x 108 células/mL de S. typhi y se inc~bó a 37°C durante_x000D_ 24 horas. A partir de la O hora y cada tres horas hasta completar las 24 horas se_x000D_ monitoreo la supervivencia de S. typhi, por el método de recuento en placa, mediante la_x000D_ siembra por incorporación. Los resultados evidencian una disminución de las unidades_x000D_ formadoras de colonias (UFC/mL) de S. typhi hasta las 24 h de evaluación en_x000D_ condiciones de refrigeración. Entonces se concluye que el sobrenadante de B. animalis_x000D_ subsp. Lactis sí afecta Út supervivencia de S. typhi en condiciones de refrigeración.TesisspaUniversidad Nacional de TrujilloTesis;T-3397SUNEDUinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/Universidad Nacional de TrujilloRepositorio institucional - UNITRUreponame:UNITRU-Tesisinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUSalmonella typhiBifidobacterium animalis subspEfecto del sobrenadante del cultivo de Bifidobacterium ani'znalis subsp. 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