Influencia del tratamiento térmico en productos lácteos
Descripción del Articulo
This paper aims to provide information on and analyze recent contributions about the Influence of heat treatment on dairy products. Changes were found in the milk components affected by the heat treatment as in proteins (emulsion properties, α-lactalbumin and β-lactoglobulin), lactose (lactulose for...
Autor: | |
---|---|
Formato: | tesis de grado |
Fecha de Publicación: | 2015 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | UNITRU-Tesis |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/3394 |
Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.14414/3394 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Queso, Leche, Yogurt, Tratamiento térmico |
Sumario: | This paper aims to provide information on and analyze recent contributions about the Influence of heat treatment on dairy products. Changes were found in the milk components affected by the heat treatment as in proteins (emulsion properties, α-lactalbumin and β-lactoglobulin), lactose (lactulose formation), enzymes (activity of lactoperoxidase, Υ-glutamyl transferase and alkaline phosphatase), vitamins (vitamin D stability), fat (particle size and stability of linoleic acid), on bacteria (aerobic and bacillus amyloliquefaciens) on microbial agents (tetracycline and sulfonamide), and other variables such as aromatic hydrocarbons (PAHs) and growth factor (TGF-β2); furthermore changes in the physical properties of yogurt (syneresis, roughness, grain number and perimeter) and cheese (proteolysis, lipolysis and sensory characteristics) also affected by the heat treatment is found. |
---|
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).