Características fisicoquímicas y determinación del porcentaje relativo de sus componentes hidrocarbonados y oxigenados de la raiz de cúrcuma longa l. (cúrcuma) procedente de la selva peruana – Madre de Dios

Descripción del Articulo

In this research, essential oil root longa L. Turmeric (Curcuma) was obtained using the distillation technique by steam water in order to be able to subsequently analyze their percentage yield, their physicochemical characteristics (color, odor, flavor and texture), also physical parameters such as...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Aguirre Acevedo, Yvan Willian, Gutierrez Toribio, Cristian Paolo
Formato: tesis de grado
Fecha de Publicación:2016
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:UNITRU-Tesis
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:dspace.unitru.edu.pe:20.500.14414/3470
Enlace del recurso:https://hdl.handle.net/20.500.14414/3470
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Plantas herbáceas
Descripción
Sumario:In this research, essential oil root longa L. Turmeric (Curcuma) was obtained using the distillation technique by steam water in order to be able to subsequently analyze their percentage yield, their physicochemical characteristics (color, odor, flavor and texture), also physical parameters such as relative density, refractive index, solubility in different solvents as water, alcohol 50 °, 70 °, 80 ° and 96 °, n-hexane and ethyl ether was analyzed. Finally chemical parameters were also evaluated as the acid, which is important in the control of an essential oil
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).