Estudio de prefactibilidad para la instalación de una barra de té al paso en Lima
Descripción del Articulo
Since 1980, Taiwan has been consuming a different kind of beverage, which contains tea combined with fruit juice or milk and a special addition, tapioca pearls. This drink is called bubble tea, and has become very popular globally, being offered in multiple tea shops. For this reason, we believe it...
| Autores: | , |
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| Formato: | tesis de grado |
| Fecha de Publicación: | 2023 |
| Institución: | Universidad de Lima |
| Repositorio: | ULIMA-Institucional |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:repositorio.ulima.edu.pe:20.500.12724/18058 |
| Enlace del recurso: | https://hdl.handle.net/20.500.12724/18058 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
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Since 1980, Taiwan has been consuming a different kind of beverage, which contains tea combined with fruit juice or milk and a special addition, tapioca pearls. This drink is called bubble tea, and has become very popular globally, being offered in multiple tea shops. For this reason, we believe it is convenient to install a tea shop on the go in the city of Lima, which offers this unique beverage. Our project will be characterized by having quality inputs and a "fusion" variety. For this research, we used surveys to know the preferences of the market and also interviews to learn a little about the experience of the main venues that offer this drink. Finding that by 2026 the demand for bubble tea will be 369,719 cups. In addition, as a strategy, we will have a commercial premises in a shopping mall to take advantage of its influx of people, being selected the Jockey Plaza. For the layout, we chose a distribution per process, so that it adapts to the different options that we will have to personalize the drink, allowing a capacity of 5 employees and a service capacity of 130,712 cups per year. |
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For this research, we used surveys to know the preferences of the market and also interviews to learn a little about the experience of the main venues that offer this drink. Finding that by 2026 the demand for bubble tea will be 369,719 cups. In addition, as a strategy, we will have a commercial premises in a shopping mall to take advantage of its influx of people, being selected the Jockey Plaza. For the layout, we chose a distribution per process, so that it adapts to the different options that we will have to personalize the drink, allowing a capacity of 5 employees and a service capacity of 130,712 cups per year.Desde 1980, en Taiwán se viene consumiendo una bebida diferente, que contiene té combinado con jugo de frutas o leche y una adición especial, perlas de tapioca. A esta bebida se le llama té burbuja y se ha hecho muy popular globalmente, ofreciéndose en múltiples cafeterías. Por ello creemos conveniente instalar una barra de té al paso en la ciudad de Lima, que ofrezca esta singular bebida. Nuestro proyecto se caracterizará por tener insumos de calidad y una variedad “fusión”. Para esta investigación, utilizamos cuestionarios para conocer las preferencias del mercado y también entrevistas para conocer un poco de la experiencia de los principales locales que ofertan esta bebida. Con ello hallamos que para el año 2026 la demanda de té burbuja será de 369,719 vasos. Además, como estrategia, tendremos un local comercial en un centro comercial para aprovechar la afluencia de personas del mismo, siendo el seleccionado el Jockey Plaza. Para la disposición del local, escogimos una distribución por proceso, para que se adapte a las diferentes opciones que tendremos para personalizar la bebida, permitiendo un aforo de 5 colaboradores y una capacidad de atención de 130,712 vasos al añoapplication/pdfspaUniversidad de LimaPEinfo:eu-repo/semantics/openAccesshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Repositorio Institucional - UlimaUniversidad de Limareponame:ULIMA-Institucionalinstname:Universidad de Limainstacron:ULIMABubble teaTe tradePrefeasibility studiesTé de burbujaComercio de téEstudios de prefactibilidadhttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04Estudio de prefactibilidad para la instalación de una barra de té al paso en LimaPrefeasibility study for the installation of a to go tea bar in Limainfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisTesisSUNEDUTítulo ProfesionalIngeniería IndustrialUniversidad de Lima. Facultad de Ingeniería y ArquitecturaIngeniero Industrialhttps://orcid.org/0000-0003-2927-147278617947220267140462374087493https://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesionalArroyo Gordillo, Pedro AntonioUgarte Gómez, José LuisRomani Torres, Alberto EnriqueUntiveros Mondoñedo, Rita Paulahttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesisOITEXTT018_71404623_T.pdf.txtT018_71404623_T.pdf.txtExtracted texttext/plain245460https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/6/T018_71404623_T.pdf.txt0ae4fa51fcb3943969057ba4f52c7a94MD56FA_71404623_SR.pdf.txtFA_71404623_SR.pdf.txtExtracted texttext/plain2610https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/8/FA_71404623_SR.pdf.txt6447592bf06bfdd93b8c2d9b576dbcb0MD58TURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdf.txtTURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdf.txtExtracted texttext/plain4084https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/10/TURNITIN_BARTOLO%20MATOS%20MIRIAM_20151646.pdf.txt34ed7338a257801115d7e767f24acc24MD510ORIGINALT018_71404623_T.pdfT018_71404623_T.pdfTesisapplication/pdf3446786https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/1/T018_71404623_T.pdf5ca51ab584ffc0e78d4cd2b461e25fdfMD51FA_71404623_SR.pdfFA_71404623_SR.pdfAutorizaciónapplication/pdf213354https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/4/FA_71404623_SR.pdfa39e19e9e4ab8dd5004dca5f742a2d27MD54TURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdfTURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdfReporte de similitudapplication/pdf30944180https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/5/TURNITIN_BARTOLO%20MATOS%20MIRIAM_20151646.pdfbf0bf05a6fad4b8d5d7c93564fcee91eMD55THUMBNAILT018_71404623_T.pdf.jpgT018_71404623_T.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg10402https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/7/T018_71404623_T.pdf.jpg48b3d47787befe598f91040b4a14ab53MD57FA_71404623_SR.pdf.jpgFA_71404623_SR.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg16302https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/9/FA_71404623_SR.pdf.jpg385d0baaa9d075ff684ccf231d576deeMD59TURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdf.jpgTURNITIN_BARTOLO MATOS MIRIAM_20151646.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg7941https://repositorio.ulima.edu.pe/bitstream/20.500.12724/18058/11/TURNITIN_BARTOLO%20MATOS%20MIRIAM_20151646.pdf.jpg724c9acce86ab8c4769f950c51cb3717MD511CC-LICENSElicense_rdflicense_rdfapplication/rdf+xml; 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