Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update

Descripción del Articulo

Green tea, or Camellia sinensis, is a type of unfermented tea that contains natural substances found in fresh leaves. It is considered the second most popular drink in the world after water. This review extensively examines the phytochemistry of green tea, as it exhibits antioxidant, anticancer, hyp...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Falcón-Guerrero , Britto Ebert, Falcón-Guerrero, Robert Willy
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2024
Institución:Universidad de San Martín de Porres
Repositorio:Revistas - Universidad de San Martín de Porres
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistas.usmp.edu.pe:article/2838
Enlace del recurso:https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Green tea; Human health; Chemistry; Antioxidants
Té verde; Camellia sinensis; Química; Antioxidantes
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spelling Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an updateFitoquímica de la Camellia sinensis o té verde: una actualidadFalcón-Guerrero , Britto Ebert Falcón-Guerrero, Robert WillyGreen tea; Human health; Chemistry; AntioxidantsTé verde; Camellia sinensis; Química; AntioxidantesGreen tea, or Camellia sinensis, is a type of unfermented tea that contains natural substances found in fresh leaves. It is considered the second most popular drink in the world after water. This review extensively examines the phytochemistry of green tea, as it exhibits antioxidant, anticancer, hypoglycemic, antibacterial, antiviral and neuroprotective pharmacological activities. Consequently, green tea has demonstrated promising practical applications for healthcare and disease prevention. To accomplish this, a search was conducted using bibliographic databases such as PubMed, Cochrane, and Web of Science to find articles related to the phytochemistry of green tea published between 2018 and 2023, in order to ascertain, with evidence, the properties of green tea.El té verde o Camellia sinensis, es una forma de té sin fermentar que contiene la sustancia natural de las hojas frescas; y es considerada como la segunda bebida más popular del mundo después del agua. En esta revisión se estudió la fitoquímica del té verde de manera exhaustiva; pues muestra actividades farmacológicas antioxidantes, anticancerígenas, hipoglucemiantes, antibacterianas, antiviral y neuroprotector. En consecuencia, el té verde ha mostrado aplicaciones prácticas prometedoras para el cuidado de la salud y la prevención de enfermedades. Para ello se hizo una búsqueda en los motores bibliográficos como PubMed, Cochrane y Web of Science, para hallar artículos relacionados a la fitoquímica del té verde publicados en el periodo 2018-2023, para conocer, con evidencias, sus propiedades.Universidad de San Martín de Porres, Facultad de Odontología.2024-04-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdftext/xmlhttps://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/283810.24265/kiru.2024.v21n2.04KIRU ; Vol. 21 No. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-76 KIRU ISSN electrónico 2410-2717 ISSN Impreso 1812 - 7886; Vol. 21 Núm. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-762410-27171812-7886reponame:Revistas - Universidad de San Martín de Porresinstname:Universidad de San Martín de Porresinstacron:USMPspahttps://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3591https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3592Derechos de autor 2024 Britto Ebert Falcón-Guerrero , Robert Willy Falcón-Guerrero https://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistas.usmp.edu.pe:article/28382025-06-06T21:19:19Z
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