Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update
Descripción del Articulo
Green tea, or Camellia sinensis, is a type of unfermented tea that contains natural substances found in fresh leaves. It is considered the second most popular drink in the world after water. This review extensively examines the phytochemistry of green tea, as it exhibits antioxidant, anticancer, hyp...
| Autores: | , |
|---|---|
| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2024 |
| Institución: | Universidad de San Martín de Porres |
| Repositorio: | Revistas - Universidad de San Martín de Porres |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:revistas.usmp.edu.pe:article/2838 |
| Enlace del recurso: | https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | Green tea; Human health; Chemistry; Antioxidants Té verde; Camellia sinensis; Química; Antioxidantes |
| id |
REVUSMP_84a87ec077b157fe14afd6804636c18b |
|---|---|
| oai_identifier_str |
oai:revistas.usmp.edu.pe:article/2838 |
| network_acronym_str |
REVUSMP |
| network_name_str |
Revistas - Universidad de San Martín de Porres |
| repository_id_str |
|
| spelling |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an updateFitoquímica de la Camellia sinensis o té verde: una actualidadFalcón-Guerrero , Britto Ebert Falcón-Guerrero, Robert WillyGreen tea; Human health; Chemistry; AntioxidantsTé verde; Camellia sinensis; Química; AntioxidantesGreen tea, or Camellia sinensis, is a type of unfermented tea that contains natural substances found in fresh leaves. It is considered the second most popular drink in the world after water. This review extensively examines the phytochemistry of green tea, as it exhibits antioxidant, anticancer, hypoglycemic, antibacterial, antiviral and neuroprotective pharmacological activities. Consequently, green tea has demonstrated promising practical applications for healthcare and disease prevention. To accomplish this, a search was conducted using bibliographic databases such as PubMed, Cochrane, and Web of Science to find articles related to the phytochemistry of green tea published between 2018 and 2023, in order to ascertain, with evidence, the properties of green tea.El té verde o Camellia sinensis, es una forma de té sin fermentar que contiene la sustancia natural de las hojas frescas; y es considerada como la segunda bebida más popular del mundo después del agua. En esta revisión se estudió la fitoquímica del té verde de manera exhaustiva; pues muestra actividades farmacológicas antioxidantes, anticancerígenas, hipoglucemiantes, antibacterianas, antiviral y neuroprotector. En consecuencia, el té verde ha mostrado aplicaciones prácticas prometedoras para el cuidado de la salud y la prevención de enfermedades. Para ello se hizo una búsqueda en los motores bibliográficos como PubMed, Cochrane y Web of Science, para hallar artículos relacionados a la fitoquímica del té verde publicados en el periodo 2018-2023, para conocer, con evidencias, sus propiedades.Universidad de San Martín de Porres, Facultad de Odontología.2024-04-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdftext/xmlhttps://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/283810.24265/kiru.2024.v21n2.04KIRU ; Vol. 21 No. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-76 KIRU ISSN electrónico 2410-2717 ISSN Impreso 1812 - 7886; Vol. 21 Núm. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-762410-27171812-7886reponame:Revistas - Universidad de San Martín de Porresinstname:Universidad de San Martín de Porresinstacron:USMPspahttps://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3591https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3592Derechos de autor 2024 Britto Ebert Falcón-Guerrero , Robert Willy Falcón-Guerrero https://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistas.usmp.edu.pe:article/28382025-06-06T21:19:19Z |
| dc.title.none.fl_str_mv |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update Fitoquímica de la Camellia sinensis o té verde: una actualidad |
| title |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| spellingShingle |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update Falcón-Guerrero , Britto Ebert Green tea; Human health; Chemistry; Antioxidants Té verde; Camellia sinensis; Química; Antioxidantes |
| title_short |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| title_full |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| title_fullStr |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| title_full_unstemmed |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| title_sort |
Phytochemistry of Camellia sinensis or green tea: an update |
| dc.creator.none.fl_str_mv |
Falcón-Guerrero , Britto Ebert Falcón-Guerrero, Robert Willy |
| author |
Falcón-Guerrero , Britto Ebert |
| author_facet |
Falcón-Guerrero , Britto Ebert Falcón-Guerrero, Robert Willy |
| author_role |
author |
| author2 |
Falcón-Guerrero, Robert Willy |
| author2_role |
author |
| dc.subject.none.fl_str_mv |
Green tea; Human health; Chemistry; Antioxidants Té verde; Camellia sinensis; Química; Antioxidantes |
| topic |
Green tea; Human health; Chemistry; Antioxidants Té verde; Camellia sinensis; Química; Antioxidantes |
| description |
Green tea, or Camellia sinensis, is a type of unfermented tea that contains natural substances found in fresh leaves. It is considered the second most popular drink in the world after water. This review extensively examines the phytochemistry of green tea, as it exhibits antioxidant, anticancer, hypoglycemic, antibacterial, antiviral and neuroprotective pharmacological activities. Consequently, green tea has demonstrated promising practical applications for healthcare and disease prevention. To accomplish this, a search was conducted using bibliographic databases such as PubMed, Cochrane, and Web of Science to find articles related to the phytochemistry of green tea published between 2018 and 2023, in order to ascertain, with evidence, the properties of green tea. |
| publishDate |
2024 |
| dc.date.none.fl_str_mv |
2024-04-30 |
| dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
| format |
article |
| status_str |
publishedVersion |
| dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838 10.24265/kiru.2024.v21n2.04 |
| url |
https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838 |
| identifier_str_mv |
10.24265/kiru.2024.v21n2.04 |
| dc.language.none.fl_str_mv |
spa |
| language |
spa |
| dc.relation.none.fl_str_mv |
https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3591 https://portalrevistas.aulavirtualusmp.pe/index.php/Rev-Kiru0/article/view/2838/3592 |
| dc.rights.none.fl_str_mv |
Derechos de autor 2024 Britto Ebert Falcón-Guerrero , Robert Willy Falcón-Guerrero https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
| rights_invalid_str_mv |
Derechos de autor 2024 Britto Ebert Falcón-Guerrero , Robert Willy Falcón-Guerrero https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
| eu_rights_str_mv |
openAccess |
| dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf text/xml |
| dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidad de San Martín de Porres, Facultad de Odontología. |
| publisher.none.fl_str_mv |
Universidad de San Martín de Porres, Facultad de Odontología. |
| dc.source.none.fl_str_mv |
KIRU ; Vol. 21 No. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-76 KIRU ISSN electrónico 2410-2717 ISSN Impreso 1812 - 7886; Vol. 21 Núm. 2 (2024): KIRU (ABRIL -JUNIO); 71-76 2410-2717 1812-7886 reponame:Revistas - Universidad de San Martín de Porres instname:Universidad de San Martín de Porres instacron:USMP |
| instname_str |
Universidad de San Martín de Porres |
| instacron_str |
USMP |
| institution |
USMP |
| reponame_str |
Revistas - Universidad de San Martín de Porres |
| collection |
Revistas - Universidad de San Martín de Porres |
| repository.name.fl_str_mv |
|
| repository.mail.fl_str_mv |
|
| _version_ |
1846883128546689024 |
| score |
12.605999 |
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).