Knowledge, attitudes and practices on healthy eating in adolescents of two Public Educational Institutions, Lima East-2018
Descripción del Articulo
Objective: Determine the level of knowledge, attitudes and practices on healthy eating in adolescents from two educational institutions. Methodology: Is non-experimental design, cross-sectional, and descriptive type. The population was made up of all the students of the 1st and 5th grade of the seco...
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2019 |
Institución: | Universidad Peruana Unión |
Repositorio: | Revistas - Universidad Peruana Unión |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/1203 |
Enlace del recurso: | https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/rc_salud/article/view/1203 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Knowledge, attitudes, practices. Pausa activa, Salud ocupacional, Clima laboral, Clima organizacional. |
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Knowledge, attitudes and practices on healthy eating in adolescents of two Public Educational Institutions, Lima East-2018Conocimientos, actitudes y prácticas sobre una alimentación saludable en adolescentes de dos Instituciones Educativas Públicas, Lima Este-2018Fustamante Ticlla, Yanina Quispe Nuñoncca, Giovanna Mirian Knowledge, attitudes, practices.Pausa activa, Salud ocupacional, Clima laboral, Clima organizacional.Objective: Determine the level of knowledge, attitudes and practices on healthy eating in adolescents from two educational institutions. Methodology: Is non-experimental design, cross-sectional, and descriptive type. The population was made up of all the students of the 1st and 5th grade of the secondary level. The sample consisted of 589 students. The instrument was an applied questionnaire of 42 questions, knowledge, attitudes and practices. Results: It was found that 57% of adolescents have a regular level of knowledge, 83.4% have a favorable attitude and 78.2% of adolescents presented an inadequate practice in healthy eating. Conclusions: More than half of adolescents have a level of regular knowledge. On the other hand, it was found that they presented a favorable attitude in opting for a healthy diet. However, the largest proportion do not practice it adequately.Objetivo: Determinar el nivel de conocimientos, actitudes y prácticas sobre una alimentación saludable en los adolescentes de dos instituciones Educativas. Metodología: Diseño no experimental, de corte trasversal y de tipo descriptivo. La población estuvo conformada por todos los estudiantes del 1ro a 5to grado del nivel secundario. La muestra estuvo conformada por 589 estudiantes. El instrumento fue un cuestionario de 42 preguntas sobre conocimientos, actitudes y prácticas. Resultados: Se encontró que el 57% de los adolescentes tiene un nivel de conocimiento regular, el 83.4% presenta una actitud favorable y el 78.2% de los adolescentes presentó una práctica inadecuada en alimentación saludable. Conclusiones: Más de la mitad de los adolescentes tiene un nivel de conocimiento regular. Por otro lado, se encontró una actitud favorable para optar por una alimentación saludable, aunque la mayor proporción no la practica adecuadamente.Universidad Peruana Unión2019-06-03info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo revisado por paresapplication/pdftext/htmlhttps://revistas.upeu.edu.pe/index.php/rc_salud/article/view/120310.17162/rccs.v12i1.1203Revista Científica de Ciencias de la Salud; Vol. 12 No. 1 (2019): Revista Científica de Ciencias de la SaludRevista Científica de Ciencias de la Salud; Vol. 12 Núm. 1 (2019): Revista Científica de Ciencias de la Salud2411-00942306-0603reponame:Revistas - Universidad Peruana Unióninstname:Universidad Peruana Unióninstacron:UPEUspahttps://revistas.upeu.edu.pe/index.php/rc_salud/article/view/1203/1525https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/rc_salud/article/view/1203/1526info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/12032020-02-25T16:14:59Z |
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Objective: Determine the level of knowledge, attitudes and practices on healthy eating in adolescents from two educational institutions. Methodology: Is non-experimental design, cross-sectional, and descriptive type. The population was made up of all the students of the 1st and 5th grade of the secondary level. The sample consisted of 589 students. The instrument was an applied questionnaire of 42 questions, knowledge, attitudes and practices. Results: It was found that 57% of adolescents have a regular level of knowledge, 83.4% have a favorable attitude and 78.2% of adolescents presented an inadequate practice in healthy eating. Conclusions: More than half of adolescents have a level of regular knowledge. On the other hand, it was found that they presented a favorable attitude in opting for a healthy diet. However, the largest proportion do not practice it adequately. |
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Revista Científica de Ciencias de la Salud; Vol. 12 No. 1 (2019): Revista Científica de Ciencias de la Salud Revista Científica de Ciencias de la Salud; Vol. 12 Núm. 1 (2019): Revista Científica de Ciencias de la Salud 2411-0094 2306-0603 reponame:Revistas - Universidad Peruana Unión instname:Universidad Peruana Unión instacron:UPEU |
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