CHEMICAL CHARACTERIZATION OF THE STEVIA REBAUDIANA

Descripción del Articulo

Aqueous extractions were performed controlling the pH with CaCO3 and Ca(OH)2, using as clarifiers activated coal and activated clays in cold and warm solutions to obtain best results with cold bentonite, warm activated clay and warm activated coal. Analytical results were compared with a commercial...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Bravo A., M., Ale B., N., Rivera C., D., Huamán M., J., Delmás R., D., Rodríguez B., M., Polo S., M., Bautista C., M.
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2009
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/4292
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4292
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Extraction
clarifier
sweetener
ion exchange
stevioside.
Extracción
clarificante
edulcorante
intercambio iónico
esteviósido.
Descripción
Sumario:Aqueous extractions were performed controlling the pH with CaCO3 and Ca(OH)2, using as clarifiers activated coal and activated clays in cold and warm solutions to obtain best results with cold bentonite, warm activated clay and warm activated coal. Analytical results were compared with a commercial sample of stevia.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).