APPLE VINEGAR PRODUCTION BY FERMENTATION IN PILOT SCALE
Descripción del Articulo
Vinegar has been elaborated from apple juice by inmersed fermentation at room temperature. The process was developed in two stages, firstly, the alcoholic termentation was carried out using Saccharomyces Cerevísíae yeast, Ellipsoideus variety. Secondly, an acetic fermentation was carried out using a...
Autores: | , , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2001 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/4225 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quim/article/view/4225 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Acetic fermentation Vinegar from apple juice Fermentación acética vinagre de jugo de manzana |
Sumario: | Vinegar has been elaborated from apple juice by inmersed fermentation at room temperature. The process was developed in two stages, firstly, the alcoholic termentation was carried out using Saccharomyces Cerevísíae yeast, Ellipsoideus variety. Secondly, an acetic fermentation was carried out using acetobacter. The global yield of the process, based on row material usage was around 52%. The product obtained has an acidity of 6,8% in acetic acid and fulfill the market requirements. |
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Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
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