MASS TRANSFER INVACUUM OSMOTIC DEHYDRATION OF ANANAS COMOSUS L. MERR "PINEAPPLE" S LICES
Descripción del Articulo
The temperature and pressure effects on the mass transfer kinetics during vacuum osmotic treatment in pineapple slices were analized. Experiments were carried out with solution of sucrose of 65 oBrix at temperatures of 40 and 50oC, pressure of 1 013, 220 and 100 mb, for 30, 60, 120, 180 and 240 min....
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2005 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/6144 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/6144 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Osmotic dehydration Pineapple rings Vacuum Mass transfer. Deshidratación osmótica Rodajas de piña Vacío Transferencia de masa. |
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MASS TRANSFER INVACUUM OSMOTIC DEHYDRATION OF ANANAS COMOSUS L. MERR "PINEAPPLE" S LICESTRANSFERENCIA DE MASA EN LA DESHIDRATACIÓN OSMÓTICA A VACÍO DE RODAJAS DE ANANAS COMO SUS L. MERR“PIÑA”Dávila Solar, LuisLópez Ráez, LuzOsmotic dehydrationPineapple ringsVacuumMass transfer.Deshidratación osmóticaRodajas de piñaVacíoTransferencia de masa.The temperature and pressure effects on the mass transfer kinetics during vacuum osmotic treatment in pineapple slices were analized. Experiments were carried out with solution of sucrose of 65 oBrix at temperatures of 40 and 50oC, pressure of 1 013, 220 and 100 mb, for 30, 60, 120, 180 and 240 min. The highest mass transference was obtained at 100 mb under the specified working conditions.Se analizaron los efectos de la temperatura y presión en la velocidad de transferencia de masa durante la deshidratación osmótica a vacío de rodajas de Ananas comosus L.Merr “piña”. En los experimentos se empleó solución de sacarosa de 65 ºBrix a temperaturas de 40 y 50 ºC, presiones de 1 013, 220 y 100 mb, por 30, 60, 120, 180 y 240 min. Se halló que la mayor transferencia de masa se obtuvo a 100 mb a las condiciones de trabajo especificadas.Facultad de Ingeniería Industrial, Universidad Nacional Mayor de San Marcos2005-07-29info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/614410.15381/idata.v8i1.6144Industrial Data; Vol. 8 No. 1 (2005); 007-012Industrial Data; Vol. 8 Núm. 1 (2005); 007-0121810-99931560-9146reponame:Revistas - Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/idata/article/view/6144/5333Derechos de autor 2005 Luis Dávila Solar, Luz López Ráezhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.csi.unmsm:article/61442020-06-11T18:40:33Z |
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The temperature and pressure effects on the mass transfer kinetics during vacuum osmotic treatment in pineapple slices were analized. Experiments were carried out with solution of sucrose of 65 oBrix at temperatures of 40 and 50oC, pressure of 1 013, 220 and 100 mb, for 30, 60, 120, 180 and 240 min. The highest mass transference was obtained at 100 mb under the specified working conditions. |
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