Galactooligosaccharides: production, health benefits, application to foods and perspectives

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Synthesized from lactose transgalactosylation, galactooligosaccharides are non-digestible carbohydrates classified as prebiotic ingredients of high added value. Recently studies associate potential health benefits and disease prevention properties to these oligosaccharides. This review involves prod...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Cavalcante Fai, Ana Elizabeth, Pastore, Gláucia Maria
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2015
Institución:Universidad Nacional de Trujillo
Repositorio:Revistas - Universidad Nacional de Trujillo
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/813
Enlace del recurso:https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/813
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Alimentos funcionales
fibra dietaria
β-galactosidasa
reacción de transgalactosilación
oligosacáridos transgalactosilados
ingredientes bioactivos
Functional food
dietary fibers
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transgalactosylation reaction
transgalacto-oligosaccharides
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spelling Galactooligosaccharides: production, health benefits, application to foods and perspectivesGalactooligosacáridos: producción, beneficios para la salud, aplicación en alimentos y perspectivasCavalcante Fai, Ana ElizabethPastore, Gláucia MariaAlimentos funcionalesfibra dietariaβ-galactosidasareacción de transgalactosilaciónoligosacáridos transgalactosiladosingredientes bioactivosFunctional fooddietary fibersβ-galactosilasetransgalactosylation reactiontransgalacto-oligosaccharidesbioactive ingredientSynthesized from lactose transgalactosylation, galactooligosaccharides are non-digestible carbohydrates classified as prebiotic ingredients of high added value. Recently studies associate potential health benefits and disease prevention properties to these oligosaccharides. This review involves production aspects and physicochemical properties of these compounds, correlated to their physiological effects and application in food industry. It was also presented some of the physiological effect and the perspectives for these non-conventional sugars from current viewpoint.Sintetizados a partir de la transgalactosilación de la lactosa, los galactooligosacáridos son carbohidratos no digeribles, siendo clasificados como ingredientes prebióticos de alto valor añadido. Estudios recientes atribuyen a estos oligosacáridos una serie de potenciales beneficios para la salud y prevención de enfermedades. Esta revisión aborda aspectos de la producción de estos compuestos y sus propiedades físicas y químicas, relacionándolos con su aplicación en la industria alimentaria. Más aún, se presentan los efectos fisiológicos y las perspectivas previstas para estos azúcares no convencionales desde la situación actual.Universidad Nacional de Trujillo2015-03-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo evaluado por paresapplication/pdfhttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/813Scientia Agropecuaria; Vol. 6 Núm. 1 (2015): Enero - Marzo; 69-81Scientia Agropecuaria; Vol. 6 No. 1 (2015): January - March; 69-812306-67412077-9917reponame:Revistas - Universidad Nacional de Trujilloinstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttps://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/813/742https://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/813/1362Derechos de autor 2015 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccessoai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/8132017-03-07T16:11:22Z
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description Synthesized from lactose transgalactosylation, galactooligosaccharides are non-digestible carbohydrates classified as prebiotic ingredients of high added value. Recently studies associate potential health benefits and disease prevention properties to these oligosaccharides. This review involves production aspects and physicochemical properties of these compounds, correlated to their physiological effects and application in food industry. It was also presented some of the physiological effect and the perspectives for these non-conventional sugars from current viewpoint.
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