Sugarcane bagasse ash in the compressive strength of concrete
Descripción del Articulo
In this investigation, the effect of sugarcane bagasse ash (SBA) on concrete strength of 210 kg/cm2 is evaluated, partially replacing SBA with cement, in proportions of 20 and 40%. The results showed that the compressive strength of the concrete decreased with increasing ash content, below the desig...
Autores: | , |
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Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2018 |
Institución: | Universidad César Vallejo |
Repositorio: | Revistas - Universidad César Vallejo |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:oai.revistas.ucv.edu.pe:article/706 |
Enlace del recurso: | http://revistas.ucv.edu.pe/index.php/ucv-hacer/article/view/706 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Residuos agroindustriales Concreto Bagazo de caña de azúcar Agro-industrial waste Concrete Sugarcane bagasse |
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Sugarcane bagasse ash in the compressive strength of concreteCeniza de bagazo de caña de azúcar en la resistencia a la compresión del concretoFarfán Córdova, Marlon GastónPastor Simón, Hary HernandoResiduos agroindustrialesConcretoBagazo de caña de azúcarAgro-industrial wasteConcreteSugarcane bagasseIn this investigation, the effect of sugarcane bagasse ash (SBA) on concrete strength of 210 kg/cm2 is evaluated, partially replacing SBA with cement, in proportions of 20 and 40%. The results showed that the compressive strength of the concrete decreased with increasing ash content, below the design mix. Concrete with 20% SBA had better compressive performance at 7 and 28 days of cure, although both were 59% below standard concrete (control). This suggests not recommending SBA for structural use because of its decreased compressive strength.En esta investigación se evalúa el efecto de la ceniza de caña de azúcar (CBCA) en la resistencia del concreto de 210 kg/cm2, reemplazando parcialmente CBCA por el cemento, en proporciones de 20 y 40%. Los resultados mostraron que la resistencia a la compresión del concreto disminuyó con el incremento de la proporción de ceniza, por debajo de la mezcla de diseño. El concreto con 20% de CBCA tuvo mejor comportamiento a compresión a los 7 y 28 días de curado, aunque ambas estuvieron 59% por debajo del concreto estándar (control). Esto sugiere no recomendar la CBCA para el uso estructural por su disminuida resistencia a la compresión.Universidad Cesar Vallejo2018-12-30info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtículo evaluado por paresapplication/pdfhttp://revistas.ucv.edu.pe/index.php/ucv-hacer/article/view/70610.18050/RevUCVHACER.v7n3a2UCV Hacer; Vol. 7 No. 3 (2018): September - December; 25-31UCV Hacer; Vol. 7 Núm. 3 (2018): Septiembre - Diciembre; 25-312414-86952305-8552reponame:Revistas - Universidad César Vallejoinstname:Universidad César Vallejoinstacron:UCVspahttp://revistas.ucv.edu.pe/index.php/ucv-hacer/article/view/706/679https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:oai.revistas.ucv.edu.pe:article/7062023-03-27T16:40:38Z |
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In this investigation, the effect of sugarcane bagasse ash (SBA) on concrete strength of 210 kg/cm2 is evaluated, partially replacing SBA with cement, in proportions of 20 and 40%. The results showed that the compressive strength of the concrete decreased with increasing ash content, below the design mix. Concrete with 20% SBA had better compressive performance at 7 and 28 days of cure, although both were 59% below standard concrete (control). This suggests not recommending SBA for structural use because of its decreased compressive strength. |
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