Bitter beers: a spatial orientation problem solved

Descripción del Articulo

Determination of the stereochemistry of organic compounds has been a problem that the scientific community has been giving solution to over the years. Different methods have emerged, such as X-ray Diffraction or different types of Nuclear Magnetic Resonance (NMR). However, it just has been discovere...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Medina, Juan Pablo
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2013
Institución:Pontificia Universidad Católica del Perú
Repositorio:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perú
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistaspuc:article/8969
Enlace del recurso:http://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/8969
Nivel de acceso:acceso abierto
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spelling Bitter beers: a spatial orientation problem solvedCervezas Amargas: un problema de orientación espacial resueltoMedina, Juan PabloBeerchiralityα-acidshopcervezaquiralidadα-ácidoslúpuloDetermination of the stereochemistry of organic compounds has been a problem that the scientific community has been giving solution to over the years. Different methods have emerged, such as X-ray Diffraction or different types of Nuclear Magnetic Resonance (NMR). However, it just has been discovered that the method used in the determination of the absolute configuration of the α-acids derived from hops used in the manufacture of bitter beers, was not the appropriate.La determinación de la estereoquímica en los compuestos orgánicos ha sido un problema que la comunidad científica ha ido dando solución a lo largo de los años. Diferentes métodos han surgido, como la difracción de rayos X o los distintos tipos de Resonancia Magnética (RMN). Sin embargo, se acaba de descubrir que el método utilizado hasta ahora en la determinación de la configuración absoluta de los α-ácidos, que provienen del lúpulo utilizado en la elaboración de las cervezas bitter, parece que no era el correcto.Pontificia Universidad Católica del Perú2013-05-19info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/8969Revista de Química; Vol. 27 Núm. 1-2 (2013); 14-172518-28031012-3946reponame:Revistas - Pontificia Universidad Católica del Perúinstname:Pontificia Universidad Católica del Perúinstacron:PUCPspahttp://revistas.pucp.edu.pe/index.php/quimica/article/view/8969/9377Derechos de autor 2016 Revista de Químicahttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessoai:revistaspuc:article/89692022-02-08T16:04:47Z
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