Foodborne Illness outbreak in Callao, Peru Case reports

Descripción del Articulo

Foodborne diseases (FBD) represent an impact on public health, since they are responsible for the increase in mortality and morbidity rates, generating greater negative effects in low and middle-income countries. This manuscript reports a FBD outbreak in the Callao region, Peru, which affected 33 pe...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Cassa-Loaiza, William, Pérez-Dávila, Jorge, Alvarez-Huambachano, Keyla, Fano-Sizgorich, Diego, Gonzales, Gustavo F., Vásquez-Velásquez, Cinthya
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2023
Institución:Fundación Instituto Hipólito Unanue
Repositorio:Diagnóstico
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:revistadiagnostico.fihu.org.pe:article/443
Enlace del recurso:https://revistadiagnostico.fihu.org.pe/index.php/diagnostico/article/view/443
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Enfermedades Transmitidas por Alimentos
brote
epidemiología
Foodborne disease
outbreak
epidemiology
Descripción
Sumario:Foodborne diseases (FBD) represent an impact on public health, since they are responsible for the increase in mortality and morbidity rates, generating greater negative effects in low and middle-income countries. This manuscript reports a FBD outbreak in the Callao region, Peru, which affected 33 people with persistent gastrointestinal symptoms. These cases call for epidemiological surveillance in health centers in order to determine the pathogen and generate an efficient treatment.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).