Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation
Descripción del Articulo
The aim of this study was to develop a product potentially symbiotic by applying vacuum impregnating over Andean blackberry slices immersed in three solutions: a solution of fructooligosaccharides (FOS), natural blackberry juice, and a mixture of fruit juice and solution of FOS, inoculated with Lact...
Autores: | , , |
---|---|
Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2012 |
Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
Repositorio: | Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/88 |
Enlace del recurso: | http://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/88 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Andean Blackberry (Rubus glaucus) fructo-oligosaccharides prebiotics probiotics synbiotic. Mora (Rubus glaucus) fructo-oligosacáridos prebiótico probiótico simbiótico. |
id |
2411-1783_b5e53139d9e971b0107e75b81d3c8e4b |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/88 |
network_acronym_str |
2411-1783 |
repository_id_str |
. |
network_name_str |
Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria |
spelling |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnationProducto potencialmente simbiótico a partir de mora de castilla (Rubus glaucus) aplicando impregnación a vacíoRodríguez-Barona, SneyderZuluaga-Pava, YenniCruz-Ríos, DavidAndean Blackberry (Rubus glaucus)fructo-oligosaccharidesprebioticsprobioticssynbiotic.Mora (Rubus glaucus)fructo-oligosacáridosprebióticoprobióticosimbiótico.The aim of this study was to develop a product potentially symbiotic by applying vacuum impregnating over Andean blackberry slices immersed in three solutions: a solution of fructooligosaccharides (FOS), natural blackberry juice, and a mixture of fruit juice and solution of FOS, inoculated with Lactobacillus casei ATCC 393 with 109 UCF/mL. The blackberry slices impregnated with the mixture of fruit juice and FOS, and with just the FOS solution, they were found to contain 108 UCF/g and over 0.0022 g of FOS per 100g of impregnated sample after being stored for 72 hours under refrigeration conditions. The results indicate that the presence of FOS in the impregnation solution increases the viability of the microorganisms and it can be concluded that it is feasible to obtain a potentially symbiotic food from Andean blackberry by means of the impregnation of its porous matrix with beneficial microorganisms and prebiotic substances.El objetivo del presente trabajo fue desarrollar un producto potencialmente simbiótico impregnando al vacío láminas de mora de castilla (Rubus glaucus) con tres soluciones; zumo de mora, solución de Fructooligosacáridos (FOS), y una mezcla de zumo de mora y solución de FOS, todas inoculadas con Lactobacillus casei ATCC 393 (109 UCF/mL). Las láminas de mora impregnadas con la mezcla de zumo más FOS y con solución de FOS, contenían más de 108 UCF/g luego de 72 horas de almacenamiento bajo condiciones de refrigeración y más de 0,0022g de FOS por cada 100g de muestra impregnada. Los resultados indican que la presencia de FOS en la solución de impregnación aumentaría la viabilidad del microorganismo y que en efecto, es viable la obtención de un alimento potencialmente simbiótico a partir de mora de castilla mediante la impregnación de su matriz porosa con microorganismos benéficos y sustancias prebióticas.Universidad Nacional de Trujillo2012-09-26info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/8810.17268/sci.agropecu.2012.04.01Scientia Agropecuaria; Vol. 3 No. 4 (2012): October - December; 273-278Scientia Agropecuaria; Vol. 3 Núm. 4 (2012): Octubre - Diciembre; 273-2782306-67412077-9917reponame:Revista UNITRU - Scientia Agropecuariainstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttp://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/88/24Derechos de autor 2012 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T15:35:14Zmail@mail.com - |
dc.title.none.fl_str_mv |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation Producto potencialmente simbiótico a partir de mora de castilla (Rubus glaucus) aplicando impregnación a vacío |
title |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
spellingShingle |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation Rodríguez-Barona, Sneyder Andean Blackberry (Rubus glaucus) fructo-oligosaccharides prebiotics probiotics synbiotic. Mora (Rubus glaucus) fructo-oligosacáridos prebiótico probiótico simbiótico. |
title_short |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
title_full |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
title_fullStr |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
title_full_unstemmed |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
title_sort |
Potentially synbiotic product based on Andean blackberry (Rubus glaucus) by applying vacuum impregnation |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Rodríguez-Barona, Sneyder Zuluaga-Pava, Yenni Cruz-Ríos, David |
author |
Rodríguez-Barona, Sneyder |
author_facet |
Rodríguez-Barona, Sneyder Zuluaga-Pava, Yenni Cruz-Ríos, David |
author_role |
author |
author2 |
Zuluaga-Pava, Yenni Cruz-Ríos, David |
author2_role |
author author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Andean Blackberry (Rubus glaucus) fructo-oligosaccharides prebiotics probiotics synbiotic. Mora (Rubus glaucus) fructo-oligosacáridos prebiótico probiótico simbiótico. |
topic |
Andean Blackberry (Rubus glaucus) fructo-oligosaccharides prebiotics probiotics synbiotic. Mora (Rubus glaucus) fructo-oligosacáridos prebiótico probiótico simbiótico. |
dc.description.none.fl_txt_mv |
The aim of this study was to develop a product potentially symbiotic by applying vacuum impregnating over Andean blackberry slices immersed in three solutions: a solution of fructooligosaccharides (FOS), natural blackberry juice, and a mixture of fruit juice and solution of FOS, inoculated with Lactobacillus casei ATCC 393 with 109 UCF/mL. The blackberry slices impregnated with the mixture of fruit juice and FOS, and with just the FOS solution, they were found to contain 108 UCF/g and over 0.0022 g of FOS per 100g of impregnated sample after being stored for 72 hours under refrigeration conditions. The results indicate that the presence of FOS in the impregnation solution increases the viability of the microorganisms and it can be concluded that it is feasible to obtain a potentially symbiotic food from Andean blackberry by means of the impregnation of its porous matrix with beneficial microorganisms and prebiotic substances. El objetivo del presente trabajo fue desarrollar un producto potencialmente simbiótico impregnando al vacío láminas de mora de castilla (Rubus glaucus) con tres soluciones; zumo de mora, solución de Fructooligosacáridos (FOS), y una mezcla de zumo de mora y solución de FOS, todas inoculadas con Lactobacillus casei ATCC 393 (109 UCF/mL). Las láminas de mora impregnadas con la mezcla de zumo más FOS y con solución de FOS, contenían más de 108 UCF/g luego de 72 horas de almacenamiento bajo condiciones de refrigeración y más de 0,0022g de FOS por cada 100g de muestra impregnada. Los resultados indican que la presencia de FOS en la solución de impregnación aumentaría la viabilidad del microorganismo y que en efecto, es viable la obtención de un alimento potencialmente simbiótico a partir de mora de castilla mediante la impregnación de su matriz porosa con microorganismos benéficos y sustancias prebióticas. |
description |
The aim of this study was to develop a product potentially symbiotic by applying vacuum impregnating over Andean blackberry slices immersed in three solutions: a solution of fructooligosaccharides (FOS), natural blackberry juice, and a mixture of fruit juice and solution of FOS, inoculated with Lactobacillus casei ATCC 393 with 109 UCF/mL. The blackberry slices impregnated with the mixture of fruit juice and FOS, and with just the FOS solution, they were found to contain 108 UCF/g and over 0.0022 g of FOS per 100g of impregnated sample after being stored for 72 hours under refrigeration conditions. The results indicate that the presence of FOS in the impregnation solution increases the viability of the microorganisms and it can be concluded that it is feasible to obtain a potentially symbiotic food from Andean blackberry by means of the impregnation of its porous matrix with beneficial microorganisms and prebiotic substances. |
publishDate |
2012 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2012-09-26 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
http://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/88 10.17268/sci.agropecu.2012.04.01 |
url |
http://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/88 |
identifier_str_mv |
10.17268/sci.agropecu.2012.04.01 |
dc.language.none.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.relation.none.fl_str_mv |
http://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/88/24 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
Derechos de autor 2012 Scientia Agropecuaria info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Derechos de autor 2012 Scientia Agropecuaria |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional de Trujillo |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional de Trujillo |
dc.source.none.fl_str_mv |
Scientia Agropecuaria; Vol. 3 No. 4 (2012): October - December; 273-278 Scientia Agropecuaria; Vol. 3 Núm. 4 (2012): Octubre - Diciembre; 273-278 2306-6741 2077-9917 reponame:Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria instname:Universidad Nacional de Trujillo instacron:UNITRU |
reponame_str |
Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria |
collection |
Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria |
instname_str |
Universidad Nacional de Trujillo |
instacron_str |
UNITRU |
institution |
UNITRU |
repository.name.fl_str_mv |
-
|
repository.mail.fl_str_mv |
mail@mail.com |
_version_ |
1701379321211387904 |
score |
13.887938 |
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).