Separation of whey proteins for chromatography liquid
Descripción del Articulo
This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion ch...
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| Formato: | artículo |
| Fecha de Publicación: | 2010 |
| Institución: | Universidad Nacional de Trujillo |
| Repositorio: | Revista UNITRU - Scientia Agropecuaria |
| Lenguaje: | español |
| OAI Identifier: | oai:ojs.revistas.unitru.edu.pe:article/12 |
| Enlace del recurso: | http://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12 |
| Nivel de acceso: | acceso abierto |
| Materia: | anion-exchange chromatography size-exclusion chromatography α-Lactalbumin β-Lactoglobulin RP-HPLC cromatografía de intercambio aniónico cromatografía de exclusión molecular α-lactoglobulina β-lactoalbúmina. |
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Separation of whey proteins for chromatography liquidSeparación de proteínas de suero de leche por cromatografía líquidaGiraldo, AbrahamRojas, EdwinCoimbra, JanePeña, Wilmeranion-exchange chromatographysize-exclusion chromatographyα-Lactalbuminβ-LactoglobulinRP-HPLCcromatografía de intercambio aniónicocromatografía de exclusión molecularα-lactoglobulinaβ-lactoalbúmina.This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion chromatography. The reverse- phase liquid chromatography led to a better separation of whey proteins than size-exclusion chromatography and anion exchange chromatography, this method offered an excellent separation for whey proteins and presented a short time of analysis (33 min).Este artículo describe y compara tres métodos cromatográficos para el análisis y la cuantificación de las proteínas más abundantes en el suero de queso, α-lactoglobulina y β-lactoalbúmina. Los métodos fueron los siguientes: cromatografía líquida de alta eficacia en fase reversa, cromatografía de intercambio aniónico y cromatografía de exclusión molecular. La cromatografía líquida en fase reversa condujo a una mejor separación de las proteínas de suero de leche que la cromatografía de exclusión molecular y la cromatografía de intercambio aniónico, este método ofrece una excelente separación de las proteínas de suero de leche, y presentó un breve tiempo de análisis (33 min).Universidad Nacional de Trujillo2010-04-10info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/1210.17268/sci.agropecu.2010.01.02Scientia Agropecuaria; Vol. 1 No. 1 (2010): January - March; 21-26Scientia Agropecuaria; Vol. 1 Núm. 1 (2010): Enero - Marzo; 21-262306-67412077-9917reponame:Revista UNITRU - Scientia Agropecuariainstname:Universidad Nacional de Trujilloinstacron:UNITRUspahttp://revistas.unitru.edu.pe/index.php/scientiaagrop/article/view/12/26Derechos de autor 2010 Scientia Agropecuariainfo:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T15:35:14Zmail@mail.com - |
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This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion chromatography. The reverse- phase liquid chromatography led to a better separation of whey proteins than size-exclusion chromatography and anion exchange chromatography, this method offered an excellent separation for whey proteins and presented a short time of analysis (33 min). Este artículo describe y compara tres métodos cromatográficos para el análisis y la cuantificación de las proteínas más abundantes en el suero de queso, α-lactoglobulina y β-lactoalbúmina. Los métodos fueron los siguientes: cromatografía líquida de alta eficacia en fase reversa, cromatografía de intercambio aniónico y cromatografía de exclusión molecular. La cromatografía líquida en fase reversa condujo a una mejor separación de las proteínas de suero de leche que la cromatografía de exclusión molecular y la cromatografía de intercambio aniónico, este método ofrece una excelente separación de las proteínas de suero de leche, y presentó un breve tiempo de análisis (33 min). |
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This paper describes and compares three chromatographic methods for the analysis and quantification of most abundant proteins in cheese whey, α-lactalbumin and β-lactoglobulin. The methods were: Reverse-phase high performance liquid chromatography, anion Exchange chromatography and size-exclusion chromatography. The reverse- phase liquid chromatography led to a better separation of whey proteins than size-exclusion chromatography and anion exchange chromatography, this method offered an excellent separation for whey proteins and presented a short time of analysis (33 min). |
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