Elaboración y valoración del hierro en el pan enriquecido con harina de quinua (Chenopodium quinoa w.) y soja (Glycine max)

Descripción del Articulo

Objetive: To develop and evaluate the iron in enriched bread flour quinoa (Chenopodium quinoa W.) and soybeans(Glycine max), for this purpose, enriched bread, raising two formulations. Materials and Methods: We evaluatedthe amount of iron in the quinoa and soy flour, acceptability test and evaluatio...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Mendoza Pérez, Diana Gloria, Palacios Morales, Félix Nicolás
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2019
Institución:Universidad Peruana Unión
Repositorio:Revista UPEU - Revista Científica de Ciencias de la Salud
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs2.revistas.upeu.edu.pe:article/116
Enlace del recurso:https://revistas.upeu.edu.pe/index.php/RCCS/article/view/116
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Quinoa, soy, milligrams iron formulation
Quinua, soja, miligramos, hierro, formulación
Descripción
Sumario:Objetive: To develop and evaluate the iron in enriched bread flour quinoa (Chenopodium quinoa W.) and soybeans(Glycine max), for this purpose, enriched bread, raising two formulations. Materials and Methods: We evaluatedthe amount of iron in the quinoa and soy flour, acceptability test and evaluation of the amount of iron in the finalproduct was also breads made proximal analysis, Total Quality in the Laboratory National Agrarian University laMolina (UNALM). Results: The results of iron in the final product for the first formulation were 6.2 mg / 100 g,second formulation 6.0 mg / 100 g, showed a significant difference in iron content with popular French bread. In thetest of acceptability presented greater acceptance for the first formulation. Conclusions: The bread enriched withquinoa and soy flour not only contains higher amounts of iron against the French bread, also in proteins containingessential amino acids, making this a highly nutritious bread.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).