BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN

Descripción del Articulo

The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agr...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autor: Choy Zevallos, Elsa Esther
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2015
Institución:Universidad Nacional Mayor de San Marcos
Repositorio:Revista UNMSM - Quipukamayoc
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:ojs.csi.unmsm:article/11630
Enlace del recurso:https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Organic agricultural production
sustainable production
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Producción agrícola orgánica
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El trabajo es una continuación del tema: “Cadena de producción sostenible en costos y seguridad alimenticia nacional”, que ha sido publicado en la Revista de Investigación Contable Quipukamayoc en la edición anterior. En esta oportunidad, se tiene como propósito desarrollar las mejores prácticas para lograr la mejora continua en la cadena productiva agrícola, que como se señaló anteriormente, garantice un desarrollo sostenible con viabilidad económica, ecológica, justicia social y humanística, donde se integren los procesos naturales con los de la producción, asi como mayor productividad de plantas y productos orgánicos. El estudio desarrolla las mejores prácticas no contaminantes para una producción sostenible con la agricultura orgánica, tiene un enfoque metodológico deductivo de tipo descriptivo y presenta como resultado, una estructura de las mejores prácticas que agregan valor a la cadena productiva agrícola, bajo cinco dimensiones: social, ecológica, económica, cultural y responsabilidad social.
description The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agricultural production chain, which, as noted above, ensures sustainable development with economic and ecological sustainability, social and humanistic justice, where natural processes are integrated with production as well as higher productivity of plants and organic products.The study develops the best environmental friendly practices for sustainable production with organic agriculture, it has a deductive methodological approach of descriptive type, and presents and as a result, a structure of best practices that add value to agricultural production chain under five dimensions: social, ecological, economic, cultural and social responsibility.
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