BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN
Descripción del Articulo
The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agr...
Autor: | |
---|---|
Formato: | artículo |
Fecha de Publicación: | 2015 |
Institución: | Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
Repositorio: | Revista UNMSM - Quipukamayoc |
Lenguaje: | español |
OAI Identifier: | oai:ojs.csi.unmsm:article/11630 |
Enlace del recurso: | https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630 |
Nivel de acceso: | acceso abierto |
Materia: | Organic agricultural production sustainable production best practices Producción agrícola orgánica producción sostenible mejores prácticas. |
id |
1609-8196_7dbfad18c587fb5c93d6907b3c5fc480 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.csi.unmsm:article/11630 |
network_acronym_str |
1609-8196 |
repository_id_str |
. |
network_name_str |
Revista UNMSM - Quipukamayoc |
spelling |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAINMejores prácticas para una cadena de producción sostenibleChoy Zevallos, Elsa EstherOrganic agricultural productionsustainable productionbest practicesProducción agrícola orgánicaproducción sosteniblemejores prácticas.The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agricultural production chain, which, as noted above, ensures sustainable development with economic and ecological sustainability, social and humanistic justice, where natural processes are integrated with production as well as higher productivity of plants and organic products.The study develops the best environmental friendly practices for sustainable production with organic agriculture, it has a deductive methodological approach of descriptive type, and presents and as a result, a structure of best practices that add value to agricultural production chain under five dimensions: social, ecological, economic, cultural and social responsibility.El trabajo es una continuación del tema: “Cadena de producción sostenible en costos y seguridad alimenticia nacional”, que ha sido publicado en la Revista de Investigación Contable Quipukamayoc en la edición anterior. En esta oportunidad, se tiene como propósito desarrollar las mejores prácticas para lograr la mejora continua en la cadena productiva agrícola, que como se señaló anteriormente, garantice un desarrollo sostenible con viabilidad económica, ecológica, justicia social y humanística, donde se integren los procesos naturales con los de la producción, asi como mayor productividad de plantas y productos orgánicos. El estudio desarrolla las mejores prácticas no contaminantes para una producción sostenible con la agricultura orgánica, tiene un enfoque metodológico deductivo de tipo descriptivo y presenta como resultado, una estructura de las mejores prácticas que agregan valor a la cadena productiva agrícola, bajo cinco dimensiones: social, ecológica, económica, cultural y responsabilidad social.Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Ciencias Contables2015-12-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/1163010.15381/quipu.v23i44.11630Quipukamayoc; Vol 23 No 44 (2015); 81-86Quipukamayoc; Vol. 23 Núm. 44 (2015); 81-861609-81961560-9103reponame:Revista UNMSM - Quipukamayocinstname:Universidad Nacional Mayor de San Marcosinstacron:UNMSMspahttps://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630/10440Derechos de autor 2015 Elsa Esther Choy Zevalloshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccess2021-06-01T17:31:49Zmail@mail.com - |
dc.title.none.fl_str_mv |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN Mejores prácticas para una cadena de producción sostenible |
title |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
spellingShingle |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN Choy Zevallos, Elsa Esther Organic agricultural production sustainable production best practices Producción agrícola orgánica producción sostenible mejores prácticas. |
title_short |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
title_full |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
title_fullStr |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
title_full_unstemmed |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
title_sort |
BEST PRACTICES FOR SUSTAINABLE PRODUCTION CHAIN |
dc.creator.none.fl_str_mv |
Choy Zevallos, Elsa Esther |
author |
Choy Zevallos, Elsa Esther |
author_facet |
Choy Zevallos, Elsa Esther |
author_role |
author |
dc.subject.none.fl_str_mv |
Organic agricultural production sustainable production best practices Producción agrícola orgánica producción sostenible mejores prácticas. |
topic |
Organic agricultural production sustainable production best practices Producción agrícola orgánica producción sostenible mejores prácticas. |
dc.description.none.fl_txt_mv |
The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agricultural production chain, which, as noted above, ensures sustainable development with economic and ecological sustainability, social and humanistic justice, where natural processes are integrated with production as well as higher productivity of plants and organic products.The study develops the best environmental friendly practices for sustainable production with organic agriculture, it has a deductive methodological approach of descriptive type, and presents and as a result, a structure of best practices that add value to agricultural production chain under five dimensions: social, ecological, economic, cultural and social responsibility. El trabajo es una continuación del tema: “Cadena de producción sostenible en costos y seguridad alimenticia nacional”, que ha sido publicado en la Revista de Investigación Contable Quipukamayoc en la edición anterior. En esta oportunidad, se tiene como propósito desarrollar las mejores prácticas para lograr la mejora continua en la cadena productiva agrícola, que como se señaló anteriormente, garantice un desarrollo sostenible con viabilidad económica, ecológica, justicia social y humanística, donde se integren los procesos naturales con los de la producción, asi como mayor productividad de plantas y productos orgánicos. El estudio desarrolla las mejores prácticas no contaminantes para una producción sostenible con la agricultura orgánica, tiene un enfoque metodológico deductivo de tipo descriptivo y presenta como resultado, una estructura de las mejores prácticas que agregan valor a la cadena productiva agrícola, bajo cinco dimensiones: social, ecológica, económica, cultural y responsabilidad social. |
description |
The work is a continuation of the subject: “Chain of sustainable production costs and national food security “, which was published in the Journal of Accounting Research Quipukamayoc in the previous edition. This time, it is aimed to develop the best practices to achieve continual improvement in agricultural production chain, which, as noted above, ensures sustainable development with economic and ecological sustainability, social and humanistic justice, where natural processes are integrated with production as well as higher productivity of plants and organic products.The study develops the best environmental friendly practices for sustainable production with organic agriculture, it has a deductive methodological approach of descriptive type, and presents and as a result, a structure of best practices that add value to agricultural production chain under five dimensions: social, ecological, economic, cultural and social responsibility. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-12-31 |
dc.type.none.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.none.fl_str_mv |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630 10.15381/quipu.v23i44.11630 |
url |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630 |
identifier_str_mv |
10.15381/quipu.v23i44.11630 |
dc.language.none.fl_str_mv |
spa |
language |
spa |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://revistasinvestigacion.unmsm.edu.pe/index.php/quipu/article/view/11630/10440 |
dc.rights.none.fl_str_mv |
Derechos de autor 2015 Elsa Esther Choy Zevallos http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Derechos de autor 2015 Elsa Esther Choy Zevallos http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Ciencias Contables |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos, Facultad de Ciencias Contables |
dc.source.none.fl_str_mv |
Quipukamayoc; Vol 23 No 44 (2015); 81-86 Quipukamayoc; Vol. 23 Núm. 44 (2015); 81-86 1609-8196 1560-9103 reponame:Revista UNMSM - Quipukamayoc instname:Universidad Nacional Mayor de San Marcos instacron:UNMSM |
reponame_str |
Revista UNMSM - Quipukamayoc |
collection |
Revista UNMSM - Quipukamayoc |
instname_str |
Universidad Nacional Mayor de San Marcos |
instacron_str |
UNMSM |
institution |
UNMSM |
repository.name.fl_str_mv |
-
|
repository.mail.fl_str_mv |
mail@mail.com |
_version_ |
1701386684840542208 |
score |
13.887938 |
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).