Microbiological control and evaluation of the in vitro antibacterial activity of croton lechleri ​​"Sangre de Grado"

Descripción del Articulo

The microbiological control of extracts of Croton lechleri expended in the comercialization below the name of "Sangre de Grado" .was realized. Also was evaluated the antibacterial activity of the same. 50 samples proceeding from the departrnents of Lima, San Martin, Huanuco and Ucayali wer...

Descripción completa

Detalles Bibliográficos
Autores: Huapaya Yaya, José, Flórez Flores, Martha, Larrea Castro, Hernani
Formato: artículo
Fecha de Publicación:2022
Institución:Universidad de San Martín de Porres
Repositorio:Horizonte médico
Lenguaje:español
OAI Identifier:oai:horizontemedico.usmp.edu.pe:article/2014
Enlace del recurso:https://www.horizontemedico.usmp.edu.pe/index.php/horizontemed/article/view/2014
Nivel de acceso:acceso abierto
Materia:Microbiological control
Croton lechleri
Sangre de grado
Antibacterial activity
Control microbiológico
Actividad antibacteriana
Descripción
Sumario:The microbiological control of extracts of Croton lechleri expended in the comercialization below the name of "Sangre de Grado" .was realized. Also was evaluated the antibacterial activity of the same. 50 samples proceeding from the departrnents of Lima, San Martin, Huanuco and Ucayali were analized. From 47 samples proceeding from Lima, 18% were positives to totals coliforms and 9% to fecals coliforms. A marked antibacterial activity agains Staphylococcus aureus in extracts proceeding from Ucayali in dilution of 50 % and 100 % was determinated.
Nota importante:
La información contenida en este registro es de entera responsabilidad de la institución que gestiona el repositorio institucional donde esta contenido este documento o set de datos. El CONCYTEC no se hace responsable por los contenidos (publicaciones y/o datos) accesibles a través del Repositorio Nacional Digital de Ciencia, Tecnología e Innovación de Acceso Abierto (ALICIA).